Najdi forum

kolonoskopija

Pozdravljeni,
opravila sem kolonoskopijo zaradi občasnih bolečin v trebuhu, tudi občasnega zaprtja. Sem pa po holecistektomiji, takrat so se tudi začele težave (opravljena v nov 2018).

Na izvidu piše, da je v sigmi par začetnik divertiklov ter na okli 40 cm 5 mm velika afta z 1 cm krogom pordele sluznice. Omenjeno je , da bi lahko bil divertikel ali ulkus. Odvzeta je bilsa histologija, ta izvid se čaka cca 10 dni. Ostali posebnosti ni bilo.
Rektalni in analni kanal brez posebnosti. Sluznica kolona blevščava, submukozno žilje lepo proseva. Polipov ni bilo.
Po vašem mnenju, me mora skrbeti, da bi bila ta afta lahko rakava?
Hvala

Spoštovana,
Težko karkoli ocenim le glede na dan opis. Počakajte histološki izvid.
Lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

Spoštovani,

V torek sem naročena na kolonoskopijo. Zanima me ali lahko grem na preiskavo, ker me muči nadležni kašelj po preboleli virozi? Kolonoskopijo mi bodo opravili v analgosedaciji v Dc Bled.

 

Lp

Pozdravljena Jana 709 , zanima me če ste opravila kolonoskopijo v narkozi,glede na vas kaselj?Saj me isto čaka za 5 dni,me pa mantra grozen kašelj.Hvala in lp Smiljana

New Report

Close