Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca kolonoskopija

kolonoskopija

Tudi jaz imam izkušnjo s konoloskopijo in to pozitivno. Preko preiskave na Svitu sem dobila pozitiven rezultat. Jasno takoj pomisliš na raka. Rezultat preiskave je bil k sreči negativen.
Kaj je v bistvu, da se oglašam. Vsem ljudem, ki se soočajo s to preiskavo bi rada sporočila, da se le-tega naj ne bojijo, ker ni nič hudega, mogoče malo zoprno.

Pozdravljeni,
stara sem 42 let in že deset let imam kronični gasritis, zapiralka ne dela in zgaga me občasno peče. Zaradi vseh teh težav se izogibam hrani, ki mi ne paše. Ne jem svežega sadja in ne pijem svežih sokov. Pijem samo vodo in čaj. Sedaj pa opažam, da sem vsak dan bolj zaprta in imam težave z odvajanjem blata. Sicer blato odvajam redno vsako jutro, vendar včasih s težavo. Občasno vzamen Wayo in takrat je za nekaj časa boljše. Imam zunanje hemeroide in verjetno tudi notranje. Dvakrat do sedaj je bila po odvajanju na papirju kapjica krvi. Zanima me ali moram na pregled na kolonoskopijo ali je ta zaprtost posledica mojega prehranjevanja. Sem tudi napihnjena, posebej po kosilu. Lp, Tina.

Zaprtost je največkrat posledica življenjskega sloga-prehranjevanj, uživanja tekočin, telesne aktivnosti, spola… Seveda pa po netu ni možno izključiti drugih vzrokov. K zdravniku je koristno posebno takrat, če se je spremenil “običajen” režim odvajanja.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close