Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kolonoskopija

kolonoskopija

Spoštovani!

Po 6 letih sem bila zopet na kolonoskopiji. Kot kaže se je colitis simplex pozdravil. Juhej. SLuznica je tudi OK, tako da kar vriskam od sreče 🙂 Sicer moram še 1 mesec čakati na rezultate biopsije, ampak mislim, da bo tudi to OK. Vzroka mojih bolečin v trebuhu žal niso ugotovili.

No, so mi pa pri pregledu ugotovili na notranjem analnem obroču hemeroide II stopnje. Kaj konkretno to pomeni? Sicer sama težav zaenkrat še ne čutim (ne opažam krvi, niti me ne boli, občasno imam težave s srbenjem a minejo ko se stuširam), a vendar bi rada to pozdravila sedaj in ne ko se bodo dejanske težave pojavile. SIcer se mi zdi, da sem jih dobila zaradi napenjanja. Ko grem na veliko potrebo imam občutek da se nisem izpraznila in se potem grozno napenjam, ampak skoraj nikoli ne dosežem nič. Se bo treba odvaditi tega.

Torej, s čim konkretno naj se mažem – predvidevam da se moram znotraj in ne zunaj? V kolikem času naj bi se to pozdravilo? Zdravnik ki mi je delal preiskavo je rekel, da bo to ostalo vedno? Ali to drži??

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Hemeroidi so razširjene vene. Lahko povzročaj obolečine ali krvavitve skozi črevo. Tudi srbenje bi lahko bilo povezano s tem. Kupite si mazila in svečke, ki jih dobite v lekarni v ta namen. Stanje se izboljša v cca. 10 dneh. Občasno pirhaja do poslabšđanj zaradi zapeke, sedenja…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Najlepša hvala za vaš odgovor!

Ali bi lahko bolečine desno od popka in malo navzdol, se pravi nekje med rezom za slepič in popkom povzročale zarastline od operacije slepiča? Na območju reza nimam nobenih bolečin. Te bolečine so se mi pojavile 10 mesecev po operaciji.

Debelo črevo je OK, kateri organ bi še lahko bil tam?

Lepo pozdravljeni. Moj problem je zelo kompliciran. Spodaj sme vam vse opisala da boste lažje ugotovili moje probleme.

Ker na žalost nimam osebnega zdravnika kateri bi mi dal napotnico, sem se odločila da poizkusim tu.
Stara pa sem 16 let. Jaz imam že 5 let problemov s hrbtenico. Pri 7 letih sem padla na hrbtenico. Do 11 leta, ni bilo nič videti da bi sploh kaj bilo, potem pa so se začele pojavljati bolečine v hrbtenici. Pri taki mladosti, nisem morala sama nič kaj ukreniti. Tako da sem šla do zdravnika pri 13 letih, in to povsem sama. POvedala sem mu za vse, kar je bilo in mu vse opisala. Samo površno me je pregledal in me odslovil domov. Čez nekaj dni smo imeli pregled pri športnem zdravniku, ker smo rabili potrdila za nastop na državnem prvenstvu (ukvarjam se s TWIRLINGOM). Tam je zdravnica sama ugotovila da nekaj ni v najlepšem redu, tako da me je napotila k osebnem zdravniku, kateri je naredil isto kot prej. Od takrat naprej, pa do konca osnovne šole, sem šla na vsak sistematski pregled, kjer sem ponovno rekla da nekaj ni v redu.
Bolečine so ble tako močne, da se včasih nisem mogla nekaj minut premaknit, pa tudi težko sem hodila. POvedala sem mu vse in tudi to, da bi rada šla na slikanje. Pa ni želel slišati nič o napotnicah in podobnem.
Jaz pa v strahu in nasvetu nekega znanca, kateri ima v sorodstvu zdravnika, slišim da je po vsej verjetnosti SPONDILOLIZA. Ko sem to povedala zdravniku, sem ga povprašala o operaciji, kako in kaj, ker me pač zanima. Pa spet ni želel govoriti o tem. O tem sem se želela pozanimati, ker sem slišala od onega zdravnika o operaciji.

Zdaj pa me zanima naslednje. Vse o operaciji, ali lahko odidem na urgenco tudi brez napotnice, ali kako drugače??
Zanima pa me tudi glede zakona. Slišala sem, da če ima pacient željo dobiti napotnico naprimer za slikanje, pa da je stanje tako kot pri meni, da jo mora zdravnik dati.

Mojemu osebnemu zdravniku ne morem zaupati nič več. zamenjala.

Upam da vam nisem naložila preveč dela, vendar sem resnično zaskrbljena, ker pri 16 je pa malo prezgodaj iti na operacijo zaradi hrbtenice.

Hvala in lep pozdrav

Spoštovana!

Predlagam, da zamenjaš zdravnika (s kartico greš k drugemu zdravniku), ki te bo napotil k ortopedu.

Lahko gre za ukrivljenost hrbtenice ali pa tudi za ventje (kot meni znanec), ni pa nujno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Kako izgleda kolonoskopija?
Prosim za opis. Še nikoli nism bila in me je strah.

Spoštovani!

Leže na boku vam uvedejo cev skozi anus in potem počasi pregledujejo celotno debelo črevo. Ni ravno najprijetenje, pa tudi hudo ne tako, da se ne bi izdržalo. Mogoče vzemite kakšno pomirjevalo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

tudi jaz sem naročen na kolonoskopijo. Najbolj pa me skrbi moja težava z erekcijo! Sicer je z njo vse v redu in se ne pojavlja sama od sebe, ampak vedno ko se na njo spomnim se pojavi! Očitno so težave psihične narave. Še posebej neprijetno bi lahko bilo med kolonoskopijo pa tudi pri drugih pregledih, če bi se kdaj moral slečt, kjer se bom zagotovo spomnil že zato ker ves čas razmišljam na to svojo težavo. Mislim da je celotna zadeva kot kakšna obsesivno kompulzivna motnja. A imate kakšen nasvet kako se temu izognit, brez obiskov pri psihiatru? Naj povem za svojo težavo tudi na samem pregledu? Ali se poskušam skrit? Ali si na pregledu slečen? Imam pa 30 let.

Spoštovani!

Če vas prav razumem, vas skrbi, da se vam bi med kkašni posegom pojavila erekcija. Zaradi tega se zaenkrat ne vznemirjajte. Tudi če bi se pojavila, to na samo preiskavo ne bo vplivalo. Izvajalci pa so vajeni vsemogočih reakcij in bodo prenesli tudi to.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Med kolonoskopijo imate oblečene hlače do kolen ki imajo zadaj luknjo.

Spoštovani,

najbrž mi noče sprejet nove teme, zato vas vprašam kar tu glede rektoskopije. Stara sem 33 let. Glede na to, da imam kronično analno fisuro, me zanima, ali je pregled boleč in kako poteka.

Ko sem bila na pregledu in so mi ugotovili kronično analno fisuro, so mi takrat rektoskopijo odsvetovali, ker naj bi me preveč bolelo ob preiskavi.
Od tega je že leto dni, skrbim, da je blato mehko, tako da se mi je rana zacelila, a ne povsem (ob malo tršem blatu spet poči in krvavi). Jemljem prašek Mucofalk in mi zelo pomaga. Sveže sadje in zelenjava žal v moji prehrani trenutno odpadejo, ker imam težave z želodcem, jemljem tudi Nexium.

Hvala in LP

Spoštovani!

Sem vam odgovoril v “uspelo naloženem” vprašanju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close