kolonoskopija
Spoštovani!
Pred leti sem že opravila kolonoskopijo, vendar mi takrat niso prišli do konca – zaradi bolečin. Prišli so samo do prvega zavoja.
V kratkem me čaka ponovna kolonoskopija, ki se je zelo bojim. Res me je strah in se že sedaj tresem ko sploh pomislim na vse skupaj. Ne razumem, zakaj nas med posegom ne morejo uspavati – v tujini je to namreč redna praksa.
Kakorkoli že, grem na pregled nekam, kjer ne dajejo nobenih pomirjevalnih in protibolečinskih inekcij, zato bi se rada že pred tem “oborožila”, ker bi res rada da pridejo do prehoda med debelim in tankim črevesom, ker me tam najbolj boli. In sicer me zanima, ali mi lahko moja zdravnica ta dan, nekaj ur pred preiskavo da npr. Apaurin ali kaj podobnega (kaj) in pa
nekaj proti bolečinam???? Koliko časa prej bi bilo najbolje?
Sem seveda pripravljena to plačati če ne gre drugače. In kam naj grem, če zdravnica to odkloni?
Pojavila se je še ena težava. Ko sem nazadnje opravljala kolonoskopijo je čiščenje črevesja potekalo tako, da sem najprej popila celo stekleničko sirupa za odvajanje (sem pozabila kako se je imenoval, ampak se ga ne da več dobiti) in potem še neko ogabno slano tekočino. FUj in fej. Nikakor mi ni stekla po grlu, šlo mi je na bruhanje – zato sem jo popila samo 1 liter – a bi morala kar 4.
Sedaj poteka čiščenje tako, da se pije samo ta slana voda. Ojej. Torej, rada bi kakšen podoben sirup kot se je uporabljal pred leti. Se pravi, sirup za odvajanje, ki ga bom popila konkretno količino in da bo seveda povzročil drisko in mi ne bo naredil kakšne druge škode. Kateri bi to bil? Seveda ga potrebujem zato, da mi bo treba popiti čim manj slane tekočine. Se poznam in ni variante, da bi popila 4 litre. Ni šans. Že pri donatu se mi obrača želodec!
Upam, da razumete. Torej, s čim me lahko razveselite, da si čimbolj olajšam zadevo.
Spoštovani!
Eno ali dve tableti apaurina menda ni problem dobiti. Verjetno vam ga lahko predpiše tudi vaša zdravnica. Vasj uro pred preiskavo ga je treba vzeti.
Poskusite s portalak sirupom ali pa popvršajte v lekarni po teh rečeh. Ne nazadnje tudi svečka za odvajanje opravi svoje.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik