Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo kolonhidroterapija

kolonhidroterapija

Pozdravljeni,

zanima me, kaj menite o kolonhidoterapiji nasploh, še posebej pa v času postenja? Postim se že približno 1 teden (ob zelenjavnih in malo-sadnih sokovih), tudi se klistiram, vendar se mi zdi, da je v črevesju še nekaj, kar ne gre ven, kolonhidroterapija pa naj bi tudi to odstranila.

Verjamem, da je to velik poseg v telo, a tudi naša prehrana iz trgovinskih polic ni kaj boljša.

Hvala za odgovor,
prisrčen pozdrav,
mateja ortan

Pozdravljeni!

Kolonska hidroterapija je zelo dobra, v času postenja je še bolj učinkovita. Najboljše je kolonsko terapijo izvajati v intervalih, nekaj dni zapored, če smo zdravi enkrat do dvakrat na leto, bolni več kur. Obstajajo klinike, kjer sobijo pacienti 30 koloksnkih hidroterapij zapored.

Ker je večje število kolonskih hidroterapij za mnoge prevedrago, je klistiranje dobra alternativa.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

zanima me, če moras po kolonhidroterapiji ponovno naseliti crevesje s koristnimi bakterijami?

Pozdravljeni!

Obstajajo različna mnenja o tem. Veliko terapevtov dodaja probiotične bakterije že med kolonsko hidroterapijo, ali pa na koncu. Drugi pustijo, da telo samo dela. Po moje je to čisto individualno vprašanje, na katerega se da s tenzorjem ali na kakšen drug način zelo hitro odgovoriti. Ni paušalnih odgvorov.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close