Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija koloko mleka in mlečnih izdelkov?

koloko mleka in mlečnih izdelkov?

Pozdravljeni!

V zgorjnem postu pri zaprtih temah sem prebrala, da naj bi dojenček dobil pribl. 150 ml na kg telesne teže. Kako pa je to pri otroku, starem leto in pol, ki že vse je? Imam namreč pomisleke, če moji hčerki mogoče le ne dajem preveč mleka in mlečnih izdelkov, ki pa jih zelo rada je (še posebno rada ima navadno skuto pa kefir, navadni jogurt…). Mleko kot tako dobi le v polenti ali v zdrobu, npr. zjutraj in/ali zvečer, odvisno pač od tega, kaj ji dam čez dan. Naj povem, da za dop. malico dobi največkrat sadje, sem ter tja jogurt (če slučajno nimam primernega sadja), kosilo je klasično (zelenjava, krompir, meso, juhica…), za popoldansko malico zelo rada poje npr. jabolko ali ribez z dodano navadno skuto, velikokrat popije skodelico kefirja… zvečer pa torej nekaj toplega mlečnega…

Pa še nekaj? Kefir je probiotik. Je to za toliko starega otroka primerna hrana?

Najlepša hvala za vaša odgovora.

LP, Tanja

Po prvem letu zadostuje dnevno 500-600 ml mleka oz. ustrezna količina mlečnih izdelkov (1 jogurt + 200 ml mleka npr.). Kefir je primeren.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Kaj pa velja za 3-letnika?

Enako.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close