Najdi forum

KOLO- SERVIS

Mojo kolo potrebuje servis. ( vsaj jaz tako mislim ) Ketna mi skozi nekaj pada dol, ko hočem prestaviti iz male na veliko “šajbo” in obratno. Dovolj imam tega.
S katero stvarjo je najbolj priporočljivo mazati ketno ? Dobijo se raznorazna mazila in spreji. Omenjeni spreji so tudi kar dragi (cca. 3.000 SIT ).
Ali naj peljem kolo na servis in kateri servis mi priporočate v Ljubljani ?

Napet moraš dat ketno…maži pa s kakšnim teflonskim sprejem, je boljše ko olje, ker ne veže nase tolko umazanije…
Malo denarja malo muzike…reskiraj malo več pa boš tud boljše skoz pršu
Pa pazi da ko prestavljaš to ne delaš pri prevelikem številu obratov, ker si lahko ketno “zvrtiš ” z zobnikov

Koliko km pa že imaš narejenih s to ketno?

Aha ! Praviš da moram napeti dati ketno ? Je to najlažje, da peljem na servis, kajne ? 🙂 Sicer pa sem JAZ no.. hm..ženska snoopy !
Km ? Narejenih imam 3.200 km.

Sorry no :)))) “how should I know???”
verjetno se je ketna raztegnila, pa bo serviser vzel kaksen člen ven…lahko narediš tud sama ampak je “dirty work” pa še orodje za to si moraš kupit

Po 3200 km še znucana ne bi smela bit, sploh pa zaradi tega ne pada dol, ampak se to opazi pri prestavljanju, ko več noče lepo prestavljati…

Za serviserja pa nimam pojma…še nisem bil pri nobenem v LJ

Zakaj ne poskusiš kar na Rogu? Ni tako fensi kakor ostali, vendar so meni tam popravili kolo, ki so ga serviserji pri Bajkerju in Bauerju odpisali kot nepopravljivega.

Sith imaš mogoče kakšen tel.od njih ali pa kakšen naslov ?
Btw: z Bauerjem imam zelo, zelo slabe izkušnje, za Bajkerja pa še ne vem..

ROG D.D. PROIZVODNJA IN TRGOVINA
LETALIŠKA CESTA 29
TELEFON: N.C. (01) 5200310
E-POŠTA: [email protected]
INTERNET: http://WWW.ROG.SI

TRGOVINA – KOLESARSKI CENTER
ROZMANOVA ULICA NN
TELEFON: (01) 2322130

SERVIS KOLES
ROZMANOVA ULICA NN
TELEFON: (01) 2315868

Pravzaprav se ketna po 3200 km kr fajn raztegne. V prihodnje se temu izogibaj in jo menjaj vsaj na 2000 km. Pa tudi vmes jo malo vzdržuj. S tem, ko jo namažeš, brez da jo prej očistiš (obrisati verigo s krpo ni čiščenje) tudi nne narediš veliko dobrega. Pojdi na bencinsko in kupi motorspray (črno-rdeča pol litrska plehnata pločevinka) in malo namoči ketno z njim. Kasneje ga enostavno spereš z vodo pri višjem tlaku, pa itak bo izpodrinil vso umazanijo in kako olje. Potem se spraviš ketno namazat. Izogibaj se organskih zadev, ker ima pol zadeva zanimiv vonj, ki recimo za serviserje ni lih prijeten. Pa še nekaj glede menjave ketne. Ta stane 3 jurje. S tem ko je ne menjaš pravočasno, uničiš zobnike, ki so vredni trikrat več. Če se ti zadeva namreč raztegne, se to naredi z vsakim členom posebej, tako da z odstranjevanjem le teh ne boš nič naredila, ker se itak ne prilegajo več zobcem na zobniku. Zdaj je za menjavo ketne najbrž že prepozno, saj če boš to naredila sedaj, bo vse skupaj še slabše. Zobniki so znucani in se skladajo s staro. Drugače pa raztegnjenost menjalniku ne škoduje. Vseeno pa bi bilo lepo, da pelješ svoje međunožno guralu na tuning na kter servis. V prestolnici to ne bo problem, na netu imaš miljaužnt oglasov. S tem, da se probaj izogibat tistim trgovinam, ki se začnejo na B 😉 Resno.

To z menjavo ketne na vsakih 2000 km pa mal pretiravaš…to bi ja pomenlo da bi jo moral en povprečen rekareativc menjat 2-3 na leto…

Iz lastnih izkušenj ti lahko zagotovim da pod 5000 kom niti slučajno ni treba menjat ketne (npr. HG70, HG90, IG51), pa tud potem nova odlično sodeluje s starimi zobniki; sam sem na starem kolesu menjal ketno 3x v 6 letih (vsakič na cca. 7000 km), zobniki pa so ostali isti kot na začetku; pri prestavljanju pa se ni poznalo čisto nič;

je pa res če jo pustiš gor par let so pa zobniki adijo…

Vsem najlepša hvala za nasvete. Tako kot potrebuje telo servis, tako ga potrebuje tudi moje kolo..ha,ha. Sicer pa bo letošnja sezona še kar trajala, tako da se splača pravočasno potruditi.

Držala se bom tudi nasveta Psychopomp_ ! Moje kolo ne bo videla servisa na ” B “.. 🙂

Ni vse v kilometrih. Odvisna je tudi mera zlorabe, ki jo izvajaš nad kolesom. Jaz nisem noben hud trialist, bognedaj da bi bil XC tekmovalec, ampak sem tako, kot tudi večina od vas, samo rekreativec. Je pa res, da moramo nekateri, ki raje nabiramo višince malo prej menjati opremo, kot pa drugi, ki se vozijo po cesti, makadamu in izjemoma kaki urejeni gozdni potki. Če bo po tuningu kolesa vse u redu, si lahko očitno pač privoščiš malo bolj občasne menjave opreme.
In ja, menjam jo 2-3x na leto.

SAMO NA VEB COMPANY GA NE PELJI!!1
GROZLJIVO!!!

Pliplo a si lahko malo bolj natančen ?
Zdaj pa res ne vem, kam naj ga peljem. Servisi, ki se začnejo na B-ne, na Veb ne, Kolesar je tudi adijo..
Prosim, če mi lahko poveste kje ste bili zadovoljni ?

OK glede servisov in trgovin je načelno takole (po pripovedovanjih drugih kolesarjev, še nisem imel te sreče, da bi moral obletati vse te servise): Funsport kot trgovina je čist v falusu, sicer je pa Grega u redu človek. Extreme Vital. Tandem. Jao sm se lih spomniv glede veb company – tu je namreč zelo odvisno od tega, kdo je v trgovini 😉
Tandem bo zate verjetno najjači, ker je Logatec itak v LJ…

GENERALNI SERVIS SEM NAREDILA PRI DAMJAN SERVISU V ŠIŠKI.
MOJO UNIVEGO SO ODLIČNO “NAŠTELALI”, TAKO, DA JE RES KOT NOV.
( POPRAVILI ZOBNIKE,NACENTRIRALI KOLESA, POPRAVILI ZAVORE,OČISTILI, NAOLJILI…..)IN ZA TO SEM PLAČALA 4500 sit.
VSE SKUPAJ JE TRAJALO EN DAN.

JAZ SEM BILA ZELO ZADOVOLJNA.

Meni so ga fajn poserviserali v Extrem Vitalu, malenkosti zamenjali celo zastonj… Je pa najbrz odvisno tudi od tega, kako se obnasas do serviserja. Jaz uporabim zenski sarm, pa je:))

V Vitalu je “postrežba” sigurno zelo dobra!
Sicer pa, ženski šarm verjetno res da Justotu malo pobude 😉

New Report

Close