Najdi forum

Kolo & nastavek

LP

Odločam se za nakup novega kolesa cenovnega razreda okoli 90 000, 100 000 sit.
Ker bi čez zimo rada kolesarila tudi notri potrebujem nastavek za kolo, ki bi mi to omogočil. Ima kod kakšen predlog, kje bi to lahko dala delat, kajti te nastavki stanejo 30 .000 sit, kar pa je kr malo preveč!

Hvala

Nastavka, za kolo se po mojem mnenju ne splačati, dati narediti ampak, kupiti, saj so ti izdelki za ta denar zelo kvalitetni in ti zelo olajšajo treniranje v stanovanju, ga imam doma in je vreden svojega denarja. Najbolje pa bi bilo, če bi lahko dobila kakšnega rabljenega, vendar ne preveč.

Kje pa se to kupi in kaksne nastavke priporocas? Ali je vadba kaj “obremenilna” za spodnje sosede v bloku?

mene pa zanima, kako s tem nastavkom reguliraš “vzpon” -težavnostne stopnje….hvala za odgovor…

Ziv!

Zadevo lahko kupiš v vsaki trgovini s kolesi (skoraj v vsaki), jaz sem jo kupil v BTC, koder imajo športni center imajo jo pa tudi v hali po Imporiumom, takoj na desni strani v trgovini s kolesi.

Obstajajo tri vrste naprave, glede na načine obremenitve, na olje na magnet in še ena, kako deluje točno ne vem. Težavnost lahko reguliraš z ročko, katero si pripneš na krmilo kolesa, žica (zajla), pa zadaj malo premika kovinski valj, po katerem drsi zadnje kolo. Drugače, pa lahko to storiš tudi z ročico, s katero si prilagodiš razdaljo od tega kovinskega valja do zadnjega kolesa.

Naprava je prilagojena, skoraj za vsa kolesa, razen starejše, za katera še potrebuješ ključe, da snameš prenje ali zanje kolo.

Kako je glasna…..Hm. Lagal bi ti, če bi rekel da ni. Sliši se zvek zzzzzzzzz, kateri lahko v montažnih stanovanjih pride tudi do sosedov, vendar imaš iste probleme, s katero koli drugo fitnes napravo (ima približno isti zvok kot sobno kolo) . Je pa to različno od naprave, ki jo kupiš. Najtišje naj bi bile te, ki imajo tudi olje.

Cene so od 25.0000 pa tja do 35.000 SIT. So pa veliko boljše od sobnih koles, ker imaš telo v tisti drži, ki jo imaš drugače na kolesu in se naj bi malo manj obremenjevala hrbtenica.

Upam, da sem malo pomagal z odgovori.

Miha najlepša hvala…..

še nekaj me zanima…..koliko je ta nastavek težak in približno koliko je dolg in širok……

Težak je cca 10 kg, širok 50 cm, dolžine prav tako in višine 40 cm, drugače pa se ga zložiti, na sredini se prepogne.

Lp !

New Report

Close