Pozdrav vsem,
na to temo na forumu še nisem zasledil resne debate, gotovo pa noben moški ne bi želel postati impotenten od športa od katerega pričakuje kvečemu nasprotno; torej več kondicije, življenske energije in s tem tudi večjo spolno moč in apetit.
Nekje sem prebral članek na temo kolesarjenja, ki naj bi povzročalo impotenco. Kolesar bi gotovo vedel kaj tehtnega reči na to temo in morda še kdo drug. Morda kak urolog prebira te strani.
Zanima me torej ali gre ta opozorila resno jemati in kakšna je preventiva? Je to posebej oblikovan sedež (tisti z luknjo) ali je potrebno omejiti število prebitih ur na kolesu. Sprašujem se seveda, kako je s tem pri profesionalcih – morali bi biti vsi impotentni…
LP, Gregor
Studij je bilo narejenih veliko. Jaz sem se mlad…sem rajsi se odlocil za sprintersko kolesarjenje, saj prebijes precej manj casa na kolesu, pa se to vecino casa vozis stoje. Studije gor ali dol, sigurno ni zdravo…ker pritiska na prostato. Sam imam sedez “z luknjo”, ki se mi zdi boljsi kot navadna kolesa.
Samo mislim, da ce kolesaris nekaj ur na teden prevelike panike tudi ni.
Na sploh pa je impotenca cedalji vecji problem ze zaradi nacina zivljenja, stresa, nepravilne prehrane…pa tudi na splosno, spolni organi odmrejo prej kot ostali organi na telesu. Zakaj? Ce koga zanima naj si prebere na http://193.2.1.80/~bsuhel/gabr/cesar.html