Najdi forum

Spoštovani,

stara sem 30 let, v mladosti sem hitro rastla (sedaj imam 175cm) in opravljam dela pri katerem 95% časa presedim pred računalnikom. Že dalj časa me pestijo močne bolečine v kolku, ki jih nikakor ne znam ublažiti. Veliko se gibam, zdravo jem, hodim na organizirano vadbo 3x na teden, a do sedaj nič ne pomaga. Bolečina je locirana v desnem kolku, in se pojavi predvsem pri sedenju v avtu, avtobusu, včasih na delovnem mestu, občasno pa tudi pri telovadbi, ki se osredotoča na bočne predele. Bolečina je ostra in še širi iz kolka v križ ter spodaj preko ritnice do kolena. Ker mi taka bolečine onemogoča daljša potovanja z avtobusom, sem se odločila,da poiščem pomoč. Pa me za začetek zanima, kaj bi mi vi priporočali? Na koga naj se s tem problemom obrnem? Osebna zdravnica je to mojo bolečino zgolj pripisala nerazgibanosti, vendar sama vem, da temu ni tako.
Hvala za nasvet in lep pozdrav!

Pozdravljeni Janja,

iz napisanega predpostavljam, da verjetno ne gre za poškodbo oziroma fizično okvaro, saj bi le-to bilo razvidno iz testov in slik.

Hiperbarična kisikova terapija bi vam vsekakor preko plazme nasičila vsa razbolena tkiva s kisikom in močno povečala prekrvavitev v tem predelu. Zato bi morala bolečina popustiti.

Dlje časa imate te teževe, več terapij bo potrebnih, vendar se splača poizkusiti.

Priporočam obisk hiperbarične kisikove komore, saj imamo s težavami te vrste že kar nekaj dobrih rezultatov.

Peter Kokalj vodja razvoja hiperbaričnih komor in hiperbarični inštruktor http://www.hbot.eu

Jaz imam podobne tezave, vendar imam jaz se veliko diskus hernijo tako, da je to bolj pomoje vzrok.

Sedeti vec ne morem normalno ze priblizno pol leta, v sluzbi sedaj stojim (sem si prinsel kar barsko mizico) ali pa na pol lezim na jaboozu (vendar ne pomaga vedno). Avto je katastrofa, ko stopim ven, se mi po 10 sekundah pojavi mocna, pekoca bolecina na riti, ki seze dol na stegno in izgine pocasi po eni minuti. Potem naprej sepam, dokler ne normalno zacnrm hodit.

Si sla na to terapijo, ti je pomagalo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close