Najdi forum

Pozdravljeni!

Že od kar se spomnim mi ob določenih gibih desni kolk poka. Sicer me to ni motilo, pred pol leta pa sem se začela ukvarjati s fitnesom in je postalo moteče. Najprej mi je kolk pokal občasno, zdaj pa mi poka skoraj ob vsaki vaji za trebušne mišice, kjer moram delati tudi kaj z nogami.

Sem bila pri osebni zdravnici pa je rekla, da ni to nič, da nekaterim pač poka. Ampak mene to zdaj čedalje bolj moti in bojim se, da bi se mi sklep obrabil.

Mami se je tudi spomnila, da je mogoče razlog za to porod. Rojena sem bila namreč z “ritjo vn” (medenična ustava in taki ljudje, ki so tako rojeni, naj bi meli več problemov s kolki.

Zanim me, kaj je vzrok tega pokanja, kako se pozdravi, ali naj vseeno nadaljujem vaje in ali je nevarno za kakšno obrabo:)

LP

Vaš linkPozdravljena!

Najpogostejši razlog za “pokanje v kolku” kot ga vi opisujete je, da je obkolčna mišica m. tensor fasciae latae napeta in pri določenem gibu noge normalno potuje preko kostnega izrastka stegnenice. Ker je prenapeta mišica, se to sliši, saj se težko premakne iz enega konca preko hribčka na kosti na drug konec. In to se sliši kot pok.

To za kolk nič ne pomeni, ker se ne dogaja v samem sklepu. Ni pa dobro, da se to ponavlja, saj se lahko mišica/kita mišice, vname in potem to boli in povzroča nadaljne težave. Za sproščanje teh trigger točk v mišici pomaga trigger point terapija (http://www.fizioterapija.net/blog/trigger-tocke-misicni-vozli/)

New Report

Close