Najdi forum

Dr Pilih lepo pozdravljeni,

stara sem 40 let sportnica. In enih 1 leto nazaj me je zacelo pocasi boleti na desni strani medenicne kosti.

Naredila sem magnet male medenice, vse bilo bp. Sem sla rtg kolkov, vse bilo bp (ena noga krajsa, kriva hrbtenica). Nato so me pa se dali na magnet kolka. In tam pise:

intraartikularno povecane kolicine tekocine ne vidimo.na prehodu glavice v vrat femurja je anterolateralno videti pribl 6 mmveliko cisticno spremembo, ki predstavlja degenerativno herniacijo sinovije-Pits Pit. V predelu baze hrustancnega labrum in avetabularno vidna hiperintenzivna linija-suspektna ruptura.

v mehkih tkivih ob kolcnem sklepu ni videti pazoloskih sprememb.centralni ligament je ohranjen, hrustancne povrsine sklepa so ohranjene debeline.

Mnenje: suspektna ruptura v predelu baze labruma acetabularna anteriorno. Natancnejsa ocena je mozna z MR artrografijo.

Lepo lepo prosim za vase mnenje kaj to sploh pomeni, namrec bila sem z tem izbidom in cd slikami v valdoltri pa so mi rekli, da naj pridem nazaj sele cez leto dni, ker to kao operirajo ko res ni za zdrzati vec. Da pa je hrustanec ok.

hvala vam za vase mnenje

Lana

Lep pozdrav,

najprej je potrebno s kliničnim pregledom ugotoviti, od kod izvira bolečina. Če je izvor bolečine v kolčnem sklepu (ta se nahaja globoko v dimeljnem predelu), priporočam narediti MR artrografijo kolka (slikanje z magnetno resonanco, s predhodno vbrizganim barvilom v sklep) takoj in pregled s posnetki ter izvidom.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni se enkrat dr Pilih, v Valdoltri so mi naredili klinicni pregled in zapisali:

Desni kolk je normalno gibljiv,test sprednje utesnitve -Fadir je pozitiven, in povzroca desno ingvinalno bolecino, ki pa je razmeroma majhna.
Pogledam MR kolkov: oba kolka po MR posnetkih izgledata nekoliko displasticna, desno nekaj vec tekocine v sklepu in moznost majhne rupture labruma anterosuperiorno.

Prosim povejte mi kaj tocno bi mr artrografija pokazala?

Najlepsa hvala

Lana

Pozdravljeni,

pri artrografiji se v sklep vbizgan kontrast uvleče v vse špranje v tkivih. Morebitne raztrganine vezivno-hrustančne ustnice (labruma) so tako bistveno boljše vidne in prikazane v bistvenem večjem deležu, kot pri slikanjih brez kontrasta.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Lana

Prosim.

Pozdravljeni dr Pilih

ste dobili moje vprasanje glede kolena?

Pozdravcek

Lana

Pozdravljeni,

če niste dobila odgovora, zelo verjetno ne. V tem primeru prosim, da pošljete vprašanje še enkrat.

New Report

Close