kolk – operacija – totalna endoproteza
Rojena (starost 60 let) sem z izpahom kolkov. Pri 4 letih so mi operirali oba kolka. Eden je bil uspešno popravljen, drugi žal ne. Žagali so mi kosti (stegnenico, vrat stegnenice-trohanter, čašico), skrajšali mišice in vezi. Kolk je ostal 50% izpahnjen, imam krajšo nogo, šepam in posledično se je ukrivila hrbtenica. Sedaj je sklep že tako uničen, da sem predvidena za operacijo (zmenjali bi mi s totalno endoprotezo). Ker sem bila veliko v bolnicah in sem šibkega zdravja, vas sprašujem, kdo je v Valdoltri strokovnjak in človek obenem? Ali poznate Kristjana Černeka, ki tam operira, in kakšen zdravnik je? Prijazen. Zna prisluhniti pacientu. Sedaj so pri meni odkrili še osteoporozo in se je verjetnost, da bi medenica počila med operacijo in po njej, povečala. Ali se lahko pogovorim z operaterjem g. Černeka o tem oz. skupaj izbereva protezo zame, glede na to, da je kolčni sklep že deformiran? Vesela bom povratnih informacij in kakšne izkušnje imate z Valdoltro in z omenjenim ortopedom. Ali mi lahko svetujete koga drugega, s katerim ste imeli dobro izkušnjo. Najlepša hvala za odgovor!
Spoštovani!
Ste lahko popolnoma mirni, tudi jaz operiram kolke, osebno poznam dr.Černeko in je vrhunski operater in kirurg, tudi človek, s katerim se lahko lepo in normalno pogovorite. Tako da ste lahko brez skrbi in ste v dobrih rokah.
Lep pozdrav!