Najdi forum

Kolk in ledvena hrbtenica

Pozdravljeni

zadnje 14 dni, mogoče še kakšen teden več, občutim zbadanje v levem kolku in v levem delu ledvene hrbtenice. Bolečino občutim predvsem pri sedenju in ležanju, predvsem na boku. Pri športu bolečine ne občutim. Sploh pa niti ne gre za bolečino, bolj gre za neprijeten občutek. Stara sem 28 let. V mladosti sem se kar aktivno ukvarjala s športom, sedaj pa bolj rekreativno. Ko sem imela v mladosti težave s poškodbami, sem obiskala nekega gospoda, ki nam je mimo zdravnikov, pomagal. Ob pregledu mi je pogledal nogi in ugotovil, da nimam enako dolgih nog. »Popokal« mi je hrbtenico in noge so bile nato enako dolge. Pokazal mi je vajo, ko sediš po turškem in se nagneš naprej, kar naj bi mi pomagalo. To sem nekaj časa delal, sedaj pa se le še občasno spomnim in preverim nogi in sta seveda spet neenako dolgi. Potem, ko si sama popokam hrbtenico, tako da v ležečem položaju dam eno nogo čez drugo, sta nogi potem spet enako dolg vendar ne za dolgo. Mislim, da bi lahko moje težave izvirale iz razloga neenakih nog.
Zanima me, če mi lahko kako pomagate pri omenjenih težavah in pa ali moram preden pridem k vam, obiskati zdravnika oz če rabim imeti kakšne rtg posnetke? Če ni nujno, bi se rentgenu zaenkrat izognila.

Hvala in lep pozdrav

Nogi sta verjetno enako dolgi, običajno gre za rahel zamik medenice kot posledica zakrčenosti mišic – asimetrija. Razlika do 1 cm je celo zelo pogosta in ni problematična.
Težave se da rešiti z manualno medicino, slike za pregled niso potrebne.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close