Najdi forum

Spoštovani,

pišem Vam v imenu očeta moje punce.

Pred pol leta ga je začel boleti desni kolk. Na začetku je mel čuden občutek pri zadnjici, nato je ugotovil, da se ga loteva prej omenjen kolk.

Ta ga je začel boleti tako močno, da ponoči več čisto nič ne spi (gospod je star 53 in drugače ni niti malo občutljiv, prej spada med zelo malo občutljive ljudi).

Pri svojem zdravniku je dobil napotnico za slikanje kolka, nakar je privat ortoped ugotovil, da ima začetno stanje obrabe kolka (boli ga samo takrat, kadar miruje, ko kaj dela ga ne boli). Poslal ga je na terapije (ne vem kako se točno reče, pač tista naprava, ki pošilja električne impulze). Stanje je se samo poslabšalo.

Nato je šel nazaj k privat ortopedu (ker je bil v bolnici naročen komaj januarja). Ta je dejal, da ima verjetno ukleščen živec in mu predpisal injekcije (če se ne motim naklofen + deksa).

Ponovno ni nič pomagalo. Nato je dobil novo napotnico za ortopeda s pripisom nujno. Ta je ugotovil isto začetno obrabo in da ni za operirat, ter mu predpisal ponovno injekcije (tokrat še bolj močno dozo). Sedaj je že pri 8 injekciji a bolečina ostaja ista. Včasih ga tudi boli hrbtenica. Zadnji ortoped je ugotovil, da ima nekakšno kilo ali nekaj takega na hrbtenici, a ni nič povedal, da bi to lahko pritiskalo na živec.

Kaj menite vi? Gre za težavo z živcem ali kolkom? Kaj svetujete. Gospoda tako boli, da ne spi že mesec dni. Pri mizi lahko je 5 min, nato mora stoje.

Za odgovor se Vam že vnaprej lepo zahvaljujem in Vas pozdravljam!

Grega iz MB

Žal mi je, da gospod že pol leta tava naokoli, pa ni dobil niti prave diagnoze, še manj pa ustrezno zdravljenje. Poizkusili so le s protibolečinskimi terapijami, niso se pa lotili vzroka, saj ga očitno niso bili sposobni najti.
Težko rečem, kje bi bil vzrok, ne da bi gospoda natančno pregledal, zato vas vabim na pregled v mojo ordinacijo v Ljubljani ali Mariboru.

Lep pozdrav,

New Report

Close