Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Posvojitev otroka in rejništvo Kolikšna starrost je potrebna za posvojitelje?

Kolikšna starrost je potrebna za posvojitelje?

Dober večer!

Zanima me ali je določeno, koliko moraš biti star, da lahko posvojiš?

Nekje imam v glavi, da morata biti oba čez 35 let.

Za informacijo najlepša hvala

Petra

Pozdravljena.

Ko se par-posvojitelja odločita za posvojitev otroka, se morata prijaviti na CSD, ki po ugotovitvah socialnega delavca, psihologa in pedagoga ugotovijo ali je par sposoben posvojiti otroka.
Za posvojitev se odločijo pari, ki so stari cca 28-let iz razloga, ker so izluščili vse možnosti, da bi prišli do otroka po naravni poti ali z umetno oploditvijo. Pari lahko posvojijo otroka glede na njihove psiho-fizične sposobnosti in v korist otroka, kar oceni CSD, ne glede na njihova leta oz. nekje do cca 48-leta.
Če nekje do te starosti ni prišlo do posvojitve, par sam nekako odstopi od posvojitve, saj se zaveda, da bi kasneje težje opravljal starševsko vlogo.

http://www.sigov.si/mddsz/pdf/zzzdr_upb.pdf
Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ZZZDR

Posvojitev od 134. člena dalje / 137. člen zakonsko (ne)določa starostne meje

http://med.over.net/phorum/read.php?f=142&i=243&t=243
povzetek zakona

Lep dan.

hoj!

V Makedoniji je bila omejitev za žensko 35 let in moškega 37 let.

Pozdravček

Midva z možem sva bila stara 30 in 32 let, ko sva posvojila deklico.

Mislila sem starost do katere še dobiš otroka.

Tanja

Zivjo!

Prosim, povej mi koliko časa sta čakala na otroka. Midva sva tik pred oddajo vloge.

Hvala in lp,
Teja1

Midva sva čakala eno leto, čeprav so nama rekli, da lahko več kot 5 let. Bila sva zelo presenečena, ko so naju tako hitro poklicali in rekli, da imajo za naju deklico. So nama pa povedali, da so za to deklico hoteli mlade starše oz. prav takšne, kot sva bila midva. (kakšna sva, so vedeli iz podatkov, ki sva jih posredovala na CSD) Tako, da starost ni toliko pomembna, kot to, kakšen si kot oseba, ki želi posvojiti.

New Report

Close