kolikokrat previjate
Zdravo!
Jaz se držim strogega pravila, da ko se dojenčica zbudi, jo najprej previjem, potem pa podojim, ne glede na to, če cela ulica izve, da se je prebudila.
Enkrat, ko je bila na obisku tašča in se je mala neusmiljeno tulila, ker je hotela prej sesati in sem jo hotela kar podojiti (to so bili prvi dnevi doma), mi je tašča rekla: mama kar pomisli na to, da bi ti imela premočen vložek na sebi pol dneva in bi videla kako se počutiš.
Ampak sedaj se zgodi, da jo premočena plenica moti tudi v času njenega počitka, tako, da jo včasih samo previjem in potem spi dalje.
Poskusi tudi ti. Saj je težko gledati jokajočega in v obraz zariplega dojenčka, ki mu je prva stvar na svetu hrana, ampak higiena tudi mora biti.
lp
Moj Matej se sicer zelo rad previja in ve, da ko bo padla plenička dol, bo kaj kmalu dobil tudi jesti. Včasih se je pa tudi nama zgodilo, da je plenička ostala na ritki, ker je bil taaaakoooo zelo lačen in je potem zaspal. Včasih sem ga previla po dojenju in če se je čisto zdramil, sem ga še enkrat pristavila in je potem zaspal nazaj. Če mala nima rdeče ritke, se nikar ne obremenjuj. Kaj pa če bi izpustila kakšen obrok? Tudi v tem primeru je ne bi previla na tri ure. Da ne govorim o ponoči! Sicer se bo pa počasi tudi njen urnik ustalil in bo več reda.
Lep pozdravček in nič vnete ritke :-))
Neja
Meni se je patronažna smejala, ko sem ji po porodu jamrala, da je ne uspem previt vsake 3 ure. Še meni se sedaj zdi smešno, kako nisem mogla, takrat pa je bilo pač tako, da kljub želji nisem uspela. Te popolnoma razume! Pa boš vidla, da bo že čez kakšen teden bolje, pa bo šlo tudi pogosteje. Na prvem mestu je bilo dojenje in spanje, previjanje pa šele na tretjem.
Poleti, ko je mali prišel na svet, je bilo tako vroče, da sem ga včasih kar brez pleničke pustila spati na debeli brisači (narahlo pokrit s pleničko), se mi je včasih zdelo, da zelo rad spi takole nagec! No ja, pri teh temperaturah tega ne počnem več, pa tudi mali ima že svoj ritem, brez pleničke je tu in tam dopoldne (pa ne več kot 20 minut) na previjalni. Malo se z njim igram, da nama čas hitreje mine. Do sedaj me še ni polulal! :))
mi pa imamo tak ritual – najprej 1. porcija hrane (ki potisne prejšnjo naprej – tako da je naš mulo vsakič pokakan) seveda pri tem zaspi. Nato ga previjem kar ga kar ornk zbudi, nato pa še 2. porcija hrane potem pa takoj zaspi nazaj. Pri takem poteku spi tudi po 6 ur pa je ritka še vedno ta prava – zdrava dojenčkova. Je ne zračim (pravzaprav prvič slišim da naj bi se zračila), samo izdatno namažem s kremo.
Mateja
Mi pa nimamo posebnega ritulala, kar pa ne pomeni, da malčka nista previta tolikokrat, kot je treba. Če se da, ju previjem vsake štiri ure, pred ali pa po jedi. Mi je čisto vseeno, odvisno, kaj se bolj mudi. Če sta vmes pokakana, ju seveda previjem takoj. Je pa res, da nimata občutljivih ritk.
Imam pa znanko, ki svojega malčka previja na pol ure, pa nima nikakršnih problemov z rito. Samo njej se tako smili, ne vem čemu. No, in njen proračun za plenice je pri njej enkrat višji, ko pri meni, pa previjam dve ritki.
Če to ni malo bolno…
Lp
Suzana