Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kolikokrat pa ve to delate????

Kolikokrat pa ve to delate????

Oj, forumovke!

Eno vprašanje. Upam, da ni spet preveč osebno, ampak (mislim da) Miranda me je že enkrat “nadrla” da so tudi osebna vprašanja na temu forumu dobrodošla.
No, kul, potem bom pa kar vprašala:

Kako pogosto imate odnose med t.i. plodnimi dnevi? Vsak dan? Vsake 2 dni?

Sprašujem zato, ker nekatere priporočate seks vsake 2 dni in tako sem tudi jaz do sedaj prakticirala. Na frumu dr. Pušenjaka pa sem zasledila, da je dr. Pušenjak komentiral zadevo sledeče: če je spermiogram OK, potem brez problema vsak dan, če pa je spermiogram bolj “švoh”, oziroma ni brezhiben, pa vsake 2 dni.
Jaz bi namreč raje vsak dan “skakala”, samo, da bi se prijelo. Možev spermiogram je OK. Rada bi bila 100%-na, da je dnevna proizvodnja semenčic tako velika, da omogoča oploditev vsak dan.

Lepo nedeljo vam želim!

Taja

P.s.: Pa še to! Danes sem pojedla zadnjo dozo KLomifena in me kar bogato špika v jajčnikih. Ne boli, samo čutim ju. Upam, da folikli rastejo….. Joooj, kakšne so pa vaše izkušnje?

Pri nas to počnemo na dva dni, včasih pa tudi vsak dan. Govorim o dneh pred ovulacijo. Jaz pravim, da je ziher – ziher.

M.

A veš, kaj glih ne štekam dobro? Kdaj je zate ziher-ziher? Vsak dan?

Gremo v akcijo! HI, hi, hi! Ziher je ziher!

Čau, Taja

P.s.: Miranda, midve sva pa očitno edini, ki se tudi čez vikend “on line”.

Ja, očitno sva res edini!

Ja, tisto vsak dan sem mislila, da je ziher – ziher. Glede na to, da je bil možev spermiogram v redu (vse je migljalo sem in tja kot noro), naj ne bi bilo problemov z njegove strani.

M.

Miranda, imam še eno vprašanje zate, oziroma te prosim za mnenje.
Kot sem že enkrat napisala, se sama (no, z možem) komaj nekaj mesecev intenzivno ukvarjam s svojo neplodnostjo. Sedaj je pribl. dobro leto, odkar imava nezaščitene odnose. Trenutno sem na prvi dozi Klomifena (no, včeraj sem pojedla zadnji 2 tabletki v tem ciklusu. Merim si BT, vendar moja krivulja ni tako “šolska”, kot je narisana v vseh knjigah. V bistvu ni kakšnih drastičnih zvišanj ali znižanj temperature. Na začetku ciklusov okoli 36,5, na sredini pa zraste na 37-37,1,2 in potem spet pade na 36,5.
V tem ciklusu, ko sem začela jemati Klomifen pa je temperatura na začetku čudno visoka. Že pred zadnjo M mi temperatura ni padla pod 36,8. In sedaj, po M je še vedno od 36,8 – 37. Danes je 8. dan ciklusa. Klomifen sem morala vzeti 3. dan (ginekolog “ukazal”). Ali misliš, da je visoka temp. posledica Klomifena ali kakšne druge motnje? Bojim se, da temp. sploh ne bo padla in da ne bo ovulacije.

Hvaležna bom za vsa tvoja mnenja in mnenja drugih!

LP-Taja

Težko ti bom na tole odgovorila, ker ne vem, kako se telo obnaša pri jemanju Klomifena. Jaz ga že nisem. Pa tudi: temperature so v knjigah vedno po šolsko narisane, se strinjam. Večinoma pa so čisto drugačne. Nekatere imajo temperaturo pred O malo pod 37 in po O celo nad 37. Ampak to je pač temperatura normalna za tisto žensko. Jaz nikoli nisem imela temp. višje nad 36,95.
Bom malo pobrskala naokoli.

M.

P.s. ali uporabljaš program za merjenje bt na internetu?

Hoj, program sem že na hitro prečekirala, “zalaufala” pa ga še nisem, ker se moram malo bolj poglobiti v vsa okenca….
Veš do kakšnega zaključka sem prišla? Da očitno ni nekega pravila v zvezi s to magično BT. Tvoja krivulja, kot praviš, ni takšna, kot v knjigah. Moja tudi ne.Od drugih tudi ne (kakor lahko preberem v tem in drugih forumih). Potem nam dejansko ostanejo le redni “skoki” in malo ali pa veeeeeliko sreče.

Aja, pa še to! Ali si ti meriš BT tudi med M? V tistem programu mislim, da je potrebno vpisati temperaturo 1. dne ciklusa. Prvi dan pa je menstruacija in jaz si nikoli nisem merila BT med M. Pa ti?

Nikoli si nisem merila med M, razen prva dva dneva ta ciklus, ker me je zanimalo. Ponavadi začnem kakšen dan ali več po M. To pa zato, ker O nimam 14 dni po začetku ciklusa ampak teden kasneje.

Veliko sreče pri merjenju. Sicer pa upam, da merjenja sploh ne boš rabila in da ti bo Klomid pomagal že ta mesec.

M.

Joooj, kooook si zlata! Iz tvojih ust v božja ušesa! Bomo videli!

Čau, čau!

Midva sva po šestmesečnem jemanju klomifena vsaki dan celi mesec, pa ni bilo nič.Ta ciklus pa sva po občutku, ko je bila potreba ha,ha,ha, in je ratal.

Pusti se presenetit1
L.P.

Pri nama pa to ni pomembno, ker ima mož zelo slab spermiogram oziroma androloško rečeno ne “proizvaja” semenčec.

Ve punce pa kar, da bo kaj ratalo!!!!!

Bianca.

Bianca! Lahko pa vseeno poskusita! Probat ni greh! :))

M.

Hvala Miranda za vzpodbudo!
Sedaj bo enajst let odkar imava nezaščitene spolne odnose in se ni prav nič zgodilo v tem času.
Kadar mu opravijo biopsijo in odvzamejo veliko tkiva še tam nič ne najdejo.

Draga Taja, midva “sva se mela rada” od začetka po vnaprej določenem “programu”, vsake 2 dni, okoli ovulacije pa vsak dan. Vse je postalo ena sama rutina in ni bilo nobenega užitka, potem pa je možek znorel in rekel, da on ni noben avtomat in da to sploh nima smisla, če seksava zato, ker morava in ne iz užitka. Tako, da zdaj seksava takrat ko nama paše, je pa to skoraj vsak drugi dan, ne glede na ciklus (razen med M seveda).

Lp in delajta na stvari iz užitka, Andreja

PS Danes mam gužvo, zato se manj oglašam!

No ja, midva “delava” to skoraj vsak dan, le kdaj pa kdaj spustiva kakšen dan …. Ej, morate razumeti, šele dobro leto živiva skupaj … Sva pa odmislila, da zgolj “delava otroke”, čeprav bojo jasno dobrodošli …

pa pa

Tini

P.S.
Ni važno ali blazina pod zadnjico kaj bolj blagodejno vpliva na “potovanje” semenčic; važno je da prija …

New Report

Close