Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Kolikokrat na leto vas obiscejo starsi?

Kolikokrat na leto vas obiscejo starsi?

Jaz sem 12ur voznje z avtom oddaljena od Slo, pa mojih starsev lani ni bilo na obisk, tudi za letos slabo kaze. JAz sem bila lani v Slo 2x.
Verjetno je tudi res, da starejsi kot si, bolj bledi vez s starsi. Ampak jaz sem se mlada 🙂

Moja mama je bila v enajstih letih, odkar sem jaz v AUS, 9x tu, dvakrat pa jaz pri njej.

Moji mami na kraj pameti ne pade, da bi prisla 1x v 15-ih letih, ceprav sem ze veckrat ponujala letalske vozovnice.

Kljub temu, da sem v Evropi, me je mama v zadnjih dvajsetih letih obiskala le dvakrat, oce pa niti enkrat…
Kje pa si Tujka7?

Pri nas isto, mi naj bi prišli vsake počitnice v SLovenijo, oni so uspeli priti natanko enkrat. Ma to mi gre res na živce, jokanje staršev, da se ne vidimo, pa zakaj smo se preselili tako daleč – sredina Nemčije… tako kot avtorica teme, približno 12 ur z avtom ali vlakom.

AMpak leta naredijo svoje, zato pač hodim na obiske 4 x letno, vseno pa pač poskusim združiti z kakšnimi drugimi obveznostmi.

Pa greste se kam drugam na dopust kot v Slo? Jaz bi sla v Grcijo, Spanijo itd, pa se kar mal krivo pocutim, ker bi lahko za dopust prisla v Slo.
Sploh da ne pomislim, kaksno bedarijo sem jaz naredila lani, samo da sem imela dopust in lahko prisla v Slo. O groza, se zdaj mi je zal.

Še druga stran. Sam imam brata, cca 10 ur vožnje oddaljenega od doma. Najini starši so bili pri njem (tam živi že 20 let) samo 1 krat, sestra je bila tam le enkrat, sam sem bil pri njem prav tako en krat- sicer dva meseca. Se pa redno slišimo, pa pogovori trajajo tudi več kot uro…
Zakaj tako? Ker nam ni? Ker bi bila pot predraga? Ker nimamo časa?…. ne enostavno se tam, kljub našim nekonfliktnim odnosom, ne počutim dobrodošlega…najvrjetneje ni tako samo….občutek je tak, da bi se ustavil pri njem, če bi imel potem kam it. Se mi pa zdi bedasto, da bom, če v trisobnem stanovanju živijo 3 ljudje, plačeval hotel samo zato, da bom tam (kaj si pa tam začet- razen obiskat brata -sem živel tam dva meseca pa nisem našel ene pametne stvari…)… smo mislili predlansko novo leto preživeti pri njem, saj nas je vedno vabil, potem pa do zadnjega ni vedel ali bodo kam šli….(so pa bili potem seveda doma), tako da se mi je zdelo vse skupaj smešno.
Tako, imate odgovor zakaj sam ne obiščem brata, čeprav mi ne bi bilo škoda ne denarja ne časa, pa tudi na njem ne bi visel tistih nekaj dni, pa tudi z veseljem bi ga večkrat obiskal…..

Lep pozdrav.
Radek

Jaz mojim vedno recem, da je razdalja od tukaj do njih enaka kot od njih k nam… 😉

Starsa sta bila v desetih letih dvakrat, ena sestra tudi, druga se nikoli, ceprav vedno govori, da pridejo..

Nekako jim je samoposebi umevno, da pridemo vsake praznike k njim…

Skoraj ves dopust porabimo za obiske mojih.. ker si zelim, da bi otroka poznala svoje sorodnike… ampak, vcasih si res zelimo, da bi sli se kam drugam na dopust.. da bi oni prisli k nam… Zakaj se vedno samo jaz trudim, da imamo kontakte.. ker imam kao slabo vest, ker sem sla malce dlje stran kot sestri…

Na leto? Bolje na vsake toliko, moram jaz večkrat na obisk. Zdaj je pa prvo leto, ko ne bom porabil vsega dopusta za Slovenijo, ampak grem malo po svoje. Prijateljev imam vedno manj, oziramo v Sloveniji nikoli nimajo časa, zato je res obisk namenjen staršem.
Moram rečt da se dobro razumemo, ampak vedno je težko prit, poklicat…vedno sem jaz ki ohranja stike.

Tudi z nami je tako. V tujini smo skoraj dvajset let, vmes sta se rodila dva otroka…. in vse dopuste porabimo za to, da pridemo na obisk k starsem. Nikoli na potovanje, nikoli na morje – no, mogoce za kaksen konec tedna tu blizu nas…. sicer se pa zdi samoumevno, da pridemo k njim – oni so v dvajsetih letih prisli mogoce trikrat, pa se takrat po nakupih, zdaj, ko so malo starejsi, pa sploh ne vec.
Ce sem iskrena, se pocutim malo prizadeto, saj dobivam obcutek, kot da je nas odhod v tujino ene vrste greh za katerega rabimo tovrstne odpustke…
V resnici je tako, da smo vec doma mi, ki imamo do tja 500 km, kot pa brat, ki je od starsev oddaljen manj kot 100 km….

Mogoče bi morali vse jemat manj dramatično. Meni je težko porabit dopust za druga potovanja, ko vem, da bi lahko šel domov v Slovenijo, ampak sem v zadnjih 4 letih opustil vsa potovanja ravno zaradi tega. Imam tud jaz občutek krivde ampak se mi zdi, da se ne bo nič spremenilo s strani moje družine!

Jaz sem v Avstraliji 5 let in mama je ravno odpotovala nazaj v Slovenijo, njen prvi obisk. Cez 6 mesecev se vraca na poroko, juhu.

Jaz sem bila v 5ih letih v Sloveniji 5 krat…pa ne, ker tak pogresam dom, ampak ker sem imela bolnega oceta. Ce ne bi tudi onadva prisla prej, saj sta vedno rada potovala… Ostaja le mama, ki pa si predstavljam da bo zivela med Slovenijo in Avstralijo, sploh ko bodo enkrat otroci in tako dalje.. Mi pa bomo tudi poceni varusko rabli:)

Februarja se porocim in dosti prijateljev in sorodnikov je potrdilo, da pridejo…. Ne vem, vedno sem si bila zelo blizu z druzino in prijatelji in tako ostaja, pa ce tudi sem na drugem koncu sveta.

ALi ni za povprečnega Slovenca pot draga do Avstralije, ji plačate vi, Nejka Oz?

My name, izven sezone dobis karte za okrog 1000 eurov, tak da ni prehudo. Za vse prijatelje, ki pridejo na poroko na zalost ne morem placat, saj tudi jaz nisem milionar, za mamo pa ze.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close