Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kolikokrat letno psičke menstra?

Kolikokrat letno psičke menstra?

@Yo_ Psički sem kupil tudi briketirano , kot tudi dodatno hrano hrano kot so Royal Canin ..

Vendar to hrano, ko se goni in ko se ne se ne dodakne poje zelo malo(je ne mara)..
Tako ,da o hrani ne bi govoril kot nepoznavalec ,saj je to moj tretji pes(nemški ovčar -12 let, mešanka dočakala 16 leto)..

Yo_Pač nisem oseba ,ki bi psičko ob še, ne vem kakih briketih pustil stradati 3 dni samo ,da bo jedla briketirano hrano..
BTW imamo polno omaro briketov,dodatkov VIŠJEGA CENOVNEGA RAZREDA(KOT SVETUJEJO PROAJALCI…)pa raje poje in je cenejšo oz. po tvoje sklepam “slabšo” hrano!!

Psička Hanna drugače je zelo rada tudi kuhano hrano seveda ne začinjeno ipd… vglavnem je raznoliko hrano tudi briketirano vendar ta odstotek ,brez briketiranih priboljškov znaša okoli 25%.
Vseeno Hvala tudi za tvoje mnenje,Yo_
Če pa imaš ,ti boljši nasvet glede hranjenja in izbire hrane,pa mi svetuj in bom videl,kaj se da po “TVOJE popraviti”.

Soncka in medika Hvala za odgovore,mi znanci in prijatelji pravijo ,da včasih pretiravam z malenkostjo pri psih,Vendar želim psu le najboljše.
lp
Rok

Moja pripomba je “letela” na to, kar sem prebrala, in sicer:

Cezar in Pedigre sta zelo nekvalitetni hrani. Če so pod kuhana hrana mišljene hrenovke, se pa v bistvu ne znam odločit, kaj je slabše.

Pozdravljeni, mene pa zanima kdaj je najprimernejša starost da ima psička mladiče?

Ko izpolni pogoje za vzrejni pregled (med drugim se glede na pasmo tudi določi najnižja starost) in ga tudi uspešno opravi.

Zanima me koliko časa traja gonitev pri avstralski ovčarki. Hvala!

Toliko kot pri nemški ovčarki cca.

Koliko dni traja pri psički menstruacija. Naša ima že danes 5 in še kar ni in ni konca.

Nič. Ker psice sploh nimajo menstruacije.

mene pa zanima kaj naj storim ko bo moja psička dobila menstro ker nočem da bodo fleki po stanovanju

Pozdravljeni!
Veliko stvari sem tukaj izvedela ,na svoje vprašanje pa še pričakujem odgovor,ker ga tukaj nisem zasledila.Imam psičko staro 2,5 leti in smo jo sterilizirali pred 6 mesecem starosti.Od takrat je že nekajkrat krvavela .Veterinar je rekel ,da se sprva še čisti ,sedaj pa ne vem ,kaj to pomeni,ker se še vedno pojavljajo krvavitve.Poleg tega je imela že 8 krat napad epilepsije in to prav v obdobju gonitve.Z veterinarjem sem dogovorjena tudi za nadaljne preiskave ,če se bo epilepsija ponavljala .Ker je tokrat imela napad pred 4 meseci in ker je danes spet začela krvaveti ,me res zanima vaše mnenje in nasvet za rešitev problema ! Hvala za odgovor!

Za začetek (glede krvavitev) pregled rodil – UZ. Morda sterilizacija ni bila uspešna ali pa je kaj drugega narobe. Na koliko časa in koliko časa pa krvavi?

Najprej iskrena hvala za takojšnje zanimanje !
Torej psička je pasme Shitzu ,je majhna ,zato je bila tudi krvavitev vsakokrat po kapljicah .Trajala je okrog 7 dni.Zadnjič je krvavela februarja,prej pa lani julija .Brez krvavitve pa se je “gonila”(tako mislim zato,ker imamo doma tudi samčka in jo je stalno nadlegoval–ovohaval,jo čuval ,hodil za njo)tudi maja letos in zadnjič avgusta .Približno po dveh dneh pa je imela napad .Povečale so se tudi bradavičke . Danes se je pokazalo spet nekaj kaplic krvi ,drugih znakov nima ,sedaj pa spet s strahom pričakujemo napad ,čeprav vedno znova upam ,da ga mogoče ne bo,.zato ob vseh teh znakih mislim ,da morda hormoni izzovejo napad.Prosim –svetujte mi in hvala!

Glede na napisano bi jaz vsekakor dala pregledat reproduktivne organe, ker tole ni ok.
Glede napadov pa ne bi vedela.
H kateremu veterinarju pa hodite oz. v katerem kraju? Morda vas bo kdo znal pravilno usmerit.

Vsekakor bom psičko peljala na dodatne preglede in se vam zahvaljujem za nasvet.Glede veterinarja pa bom rekla samo to ,da sem doma iz manjšega kraja in ne bi želela kakega nesporazuma ,ker včasih so rekli ,da dohtarju se ne smeš zamerit ,ker te lahko “spravi” (malo heca ne škodi).Sicer pa našemu veterinarju zaupam in je mogoče moja psička res imela smolo pri sterilizaciji ,katera je lahko vzrok vsem tem težavam ,zato tudi sprašujem za mnenja in izkušnje .Nekdo mi je svetoval Kliniko v Postojni,moram pa se pozanimat glede cene storitev ,ker v današnjem času nekaterim upokojencem ni lahko,tudi če imamo svoje živalice še tako radi .Hvala za vse, če pa mi lahko še kaj svetujete ,bom zelo vesela . Lepe praznike in čim manj težav v Novem letu vam želim —SREČNO!!!!

Vsekakor daj psičko temeljito pregledati, hormoni oz. hormonsko neravnovesje lahko sprožijo epileptični napad. Ni prav pogosto, se pa zgodi, da pri sterilizaciji ostane kak košček tkiva, ki potem “skrbi” za produkcijo hormonov in tudi čisto pravo gonitev. Če do epileptičnih napadov prihaja zaradi gonitve, bodo po ureditvi stanja z rodili tako ali tako prenehali. Pojdi pa k veterinarju, ki ima UZ in tudi čimveč izkušenj z njim oz. z “branjem” UZ posnetka. Saj lahko tudi nekoliko potelefoniraš naokoli in povprašaš za cene UZ pregleda, kot rečeno, bistvene so izkušnje, ne splošni sloves klinike.
Tudi tebi lepe praznike in vse dobro!

Najlepša hvala za nasvete in potrdila si moje sume glede hormonov in epilepsije.Vsekakor bom ukrepala naprej !

Razumem, da se nočeš zamerit, ampak tako sem jaz izgubila 2 psa.
Kot so ti že zgoraj svetovali, zahtevaj konkreten pregled in odgovore.
Glede epilepsije – nimam izkušenj pri psih, imela sem pa mačko z epilepsijo. Za točno diagnozo sem morala pisat dnevnik – vse, kar se je dogajalo, kaj je jedla, čas napada, trajanje ipd. En mesec.
Jaz ti priporočam drugo mnenje, resno. Če želiš, me lahko kontaktiraš na yo,[email protected]

Tudi jaz pišem dnevnik že od prvega napada in vse točno beležim ,čas,intenzivnost napada ,trajanje ,pa še kaj….Sicer mi je tudi moj veterinar predlagal dodatne krvne preiskave ,glede morebitne napake pri sterilizaciji ,pa ne da mnenja .Sedaj se bom pozanimala o ultrazvoku ,vendar bom vseeno počakala do Novega leta ,ker sedaj vsi delajo bolj “tako,tako” in ne bi želela spet malomarnosti.Psička sedaj že drugi dan rahlo krvavi (po kapljicah),čeprav ne vem kako bi izgledala normalna krvavitev ali pa je to-to.Psička bolj polega in ni razpoložena kot običajno,čeprav se na trenutke želi žogat .Bomo ji pomagali,ker si ne zamišljam ,da bi ostala brez nje,enako velja za vse družinske člane .Hvala Yo,ko bom dobila kakšne informacije ,te bom kontaktirala—srečno! PS–kako je s tvojo muco sedaj?

Pozdravljena yo !
Ne morem priti s tabo v kontakt po e-mailu ,vsakič napiše ,da naslov ni točen! Prosim piši mi na moj e-naslov
kodelja.dragica @gmail.com . Hvala !

New Report

Close