Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kolikokrat letno psičke menstra?

Kolikokrat letno psičke menstra?

Nameravali smo dati psičko sterilizirat, a sedaj je že spet dobila menstro. To je že tretjič, stara je pa šele leto in pol. Meni se zdi to že skor prepogosto. Se motim, prosim?

No,to je čisto normalno. Nekako na pol leta dobijo menstro ali malo več.

Tako je. Večina psic je brejih 2×/ leto. Priporočam branje knjige “Moja psička”.

Ni prepogosto. Psičke dobijo prvo menstruacijo nekako pri šestih mesecih in se jim ponavlja na šest mesecev. Ko bo menstruacije konec se zmeni za sterilizacijo. Če si psičko vzela pri vzreditelju, se pozanimaj pri njem. Našo psičko bo tisti dan imela kar vzrediteljica, ker ko se zbudi iz narkoze je fajn, da njeno obnašanje opazuje nekdo, ki se na to spozna.

Hočeš reči, da se večina psic goni dvakrat na leto? Ker močno upam, da je večina lastnikov dovolj odgovornih, da tole o brejosti ne drži.

Psičke nimajo menstruacije. Imajo le gonitev, med katero tudi krvavijo. Ponavadi pa se gonijo 2-krat na leto, lahko tudi redkeje. Vsekakor pa psice niso breje 2-krat letno in tudi po zakonu ne bi smele biti. Teja priporočam da tudi sama prebereš knjigo Moja psička, da boš ločila med gonitvijo in brejostjo.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/922750.png[/img][/url][url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/av487735.jpg[/img][/url]

Pardon. Seveda sem mislila napisat, da se gonijo se 2×/ leto!! My mistake!

Ok. Sem opozorila le zato, da se ne bi ljudem zdelo normalno in v redu, če imajo dvakrat na leto mladiče.

kolikrat na tedejn,mesec,leto.. imajo psičke pasme japonski špic menstroacijo

tina, gonijo se 2x letno, gonitev traja 21 dni…

Od psice do psice je sicer različno, ampak povprečje je nekako dvakrat letno. Krvavitev pa ni menstruacija, ampak gonitvena krvivitev. Psica je takrat še kako plodna, da ne bi koga ta krvavitev zavedla.

Sploh ni nujdo, da lasnik psico pari. Moja ima 9 let, pa ni imela nikoli mladičev, jo pač pazimo tiste dni. Je pa zelo neetično, da imajo nekateri dve legli na leto. Tako početje, tudi psico izčrpa in je za rodovniške pse dovoljeno le izjemoma. Sicer ima vrejitelj pravico do enega legla letno.

Pozdravljeni!

Zelo me skrbi, ker moja dalmatinka letos še ni imela menstruacije. Sedaj bi jo morala imeti že drugič, pa ni nič. Ali je to normalno? Me zelo skrbi, da je kaj z jajčniki narobe.

Hvala za odgovore.

Madona, a živalski svet res mora biti leglo nalašč uporabljanih napačnih izrazov? Najprej sterilizacija/kastracija, sedaj pa menstruacija.

Psice nimajo menstruacije, ker nimajo menstrualnega ciklusa. Imajo estrus, kar pomeni, da gonitvena krvavitev označuje obdobje plodnosti – za razliko od ljudi, kjer menstruacija pomeni nezmožnost zanositve v danem obdobju.

Janis!

Mislim, da te nisem vprašala tega na kar sem dobila odgovor. Če ne znaš oziroma ne želiš pomagati bodi tiho.

Če si jezen na okolico svoje jeze ne rabiš stresati tukaj!

Sem ti mislila odgovoriti, ampak bom glede na tvoj odnos kar v naprej tiho.

Primer:

Poslušaj, punčka, ker si za žensko glede na svoje reakcije itak še presmrkava in preotročja, pismeni ljudje imajo cel kup samo internetnih virov, kjer se lahko poučijo o značilnosti SVOJIH ljubljenčkov in se mi imaš kvečjemu za zahvalit, ker podpiram tvojo google lenobo in sem ti lepo razložila, zakaj je tvoja uporaba besede menstruacija za psice povsem neustrezna. Če ti je za vse vseeno, se mogoče tudi ti goniš in si tudi ti breja? Domnevam, da če bi kdo take oznake, ki so povsem ustrezne za psičke, kdo uporabil za tvoj menstrualni ciklus in tvojo nosečnost,bi že skakala do stropa in sesula server od MON-a s pritoževanjem. Ti nisi psica, psice pa niso človeške ženske in ne vem, zakaj jih nekateri počlovečujete do meja bizarnosti, kjer psičke na lepem dobijo menstruacijo. Bože mili, no. Ali pa res, zgolj res samo nimate pojma o delovanju telesa vašega ljubljenčka in mislite, da imajo psičke res menstrualni ciklus? Boži mili, drugič.

Glede aktualnega konflikta:

Tasmanski vrag, vidim, da si padla v nemilost pri Primožu, ki spet enkrat širokosrčno razkazuje svoj talent za nepravičnost, s katerim podpira in ščiti nesramne provokatorje in edinemu zrelemu in strpnemu komentatorju tule, to je tebi, bere levite, da moraš nastavit še drugo lice, medtem ko te občutljive mimozice od provokatorjev in brezvestnikov lastnikov živali lahko boksajo podolgem in počež.

Primož, enkrat sem ti žal že povedala, da bom usekala vsako prepotentno maškaro nazaj, če imajo provokatorji in nesramneži, ki se potem obnašajo kot mimozice in jokajo, iz meni ne čisto znanega razloga že pri tebi tako potuho. Tasmanski vrag pa zaboga pusti pri miru, ker razen nje človeka, ki bi tako potrpežljivo in vljudno ignorantom razlagal vedno znova in znova ene in iste osnove o domačih ljubljenčkih in v zahvalo kasiral večinoma samo najedanje in teženje in nesramnosti in naslednjič še zmeraj razlagal in pojasnjeval, na MON-u najbrž ni. Definitivno to nisem jaz, kot vidiš – če te že zanima, kako zgleda, če nekoga butneš nazaj za nesramnost, česar Tasmanski vrag ne dela. Za sodelovanje na tem forumu na strani izkušenega ljubitelja potrebuješ žal najprej peklensko dobre živce, šele potem znanje in točno to je tudi pomemben razlog, da mi svoje energije ne da vlagat tudi sem, čeprav imam lastniško mačko. Če čutiš potrebo po posredovanju (se strinjam, zadnji čas), si vsaj enkrat za spremembo vzemi čas in začni dejansko brat, kako do konfliktov prihaja. Površnost in prenagljenost nista dobri lastnosti.

Janis, hvala. Sodelujem na zelo razlicnih forumih (niso vsi z zivalsko tematiko, niti niso vsi slovenski), vendar je tale edini, ki dovoljuje taksne izpade posameznikov, ki imajo potuho pri moderatorju. In se vedno ne razumem zakaj se dovoljuje pisanje neprijavljenih uporabnikom. lp

Kar mene resno skrbi ob branju tega foruma je predvsem, kako hitro se lahko vzpostavi “tiranija množice” in napad na enega posameznika, če imajo ostali posamezniki občutek, da jih podpira veliko somišljenikov ali celo sistem.

To, da je “samo virtuala”, se meni ne zdi prav nič pomirjujoča okoliščina.

To, da se posameznik ne počuti odgovornega za zadeve, ki so v njegovi odgovornosti (v tem primer hišne živali) in se požvižga na zakone, ker se dovolj ljudi strinja z njim, da so zakoni brezveze, še manj.

Tole je res malo preveč…na tem forumu je res prevečkrat zelo nestrpno pisanje kar mi sploh ni všeč. Ne vem zakaj napad, če je nekdo uporabil izraz menstruacija tudi za pse – večina nas ni veterinarjev, tako da je ta izraz popolnoma primeren…tako vsaj vemo vsi o čem je govora…če bi napisali estrus jaz ne bi vedela kaj s tem mislite.

Malo več potrpežljivosti in prijaznosti pa bo svet lepši 🙂

New Report

Close