koliko vas je medicinskih sester
sem VMS, pa tudi prof. zdravstvenw vzgoje. prej sem bila zaposlena na pediatriji, pa sem preveč trpela zaradi otročičkov in mladostnikov tam notri, pa še moj miškolin je bil nekajkrat tam hospitaliziran. plača je bila bedna, pa še univerzitetne izobrazbe mi niso priznali.
Zdaj sem drugje, zaposlena kot prof.zdr.vzg., tudi plača je boljša, delo zelo samostojno, krasni šefi, ne nosim več otroških travm domov, ni mi treba dežurat, pa še in še.
aja, še čestitam vsem MS za 2 dni nazaj
Tudi jaz sem ZT, delala sem v CIT-u, delo je bilo super, plača pa (takrat) za SMS super. Včasih prav pogrešam “akcijo” 🙁
LP,T
DMS-delam v CITu.Plača OK če delaš nočne,praznike in nedelje, drgač okrog 150.000 sit z malco in potnimi. Delo Ok,odnosi nikakvi- med sestrami, zdravniki izkoriščevalski , nas ponižujejo, ni vredno. Trenutno se noseča, sem še vedno v službi, ker se počutim Ok. Tud zdaj delam celi dan v soboto in nedeljo, pa še tu in tam kakšno nočno. Sem pa že vsem počasi napoti in sem zato zelo žalostna, ker delam prektično isto kot prej, le bolnkov ne vzdigujem več. Upam, da bom med porodniško dobila službo kje drugje.Delam še do 16.7. torej malo še hvala bogu.
Akcije se navadiš, ni problema. Sicer pa ni stalno tako, včasih je prav mirno. Saj je prav, da premisliš, a navadno nimaš ravno dovolj časa razmišjati. Kmalu pa si že tako zverziran, da vse opraviš čisto instiktivno.
Jaz sem takrat (leto 1999) kot srednja medicinska sestra zaslužila 30.-40.000 SIT več kot na oddelku, cca. 140.000 SIT mesečno, odvisno od nočnih in vikendov. Kakšne so danes plače v CIT-u ne vem. Mislim, da srednje sestre na oddelku dobijo toliko kot jaz takrat, v CIT-u pa toliko več.
LP,T