Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Koliko vas gulijo za odčitavanje in obračun delilnikov toplote?

Koliko vas gulijo za odčitavanje in obračun delilnikov toplote?

Pri nas je 2,99 EUR na mesec – izvajalec Rasting, pajdaš upravnika zgradbe Kommunio.

2,9281€

Lahko se odločite za letno obračunavanje in med letom plačujete pavšal.

Mene bolj zanima, kdaj bodo objavili izračune po novem pravilniku. Naj dajo kakšen primer javno, ker to bo sedaj še bolj komplicirano in nerazumljivo za ljudi.

Ja, ja.

se bo potrebno masovno upreti, to je nateg stoletja…najprej delilniki, da bomo lahko varčevali, nato pa ko res varčujemo spet nov nateg……samo nas ne poneumljat !!!boste dokazovali v pisarnh vsako številko posebej , vsaj meni!!!

1€ od delilnika. Odčitavanje na polovici sezone in ko se ogrevanje konča.
Akontacija se obračunava 8 mesecev, po poračunu iz prejšnjega leta!
Sam po mizi je bilo treba usekati za svoj denar!

Za en radiator strošek odčitavanja 3 EUR, za hišnika pa je 6 EUR preveč.

_________________ [sub]Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno[/sub]

3€, kar se mi zdi ponižujoče malo. Če pa kdo misli da bo obogatel s tem poslom, pa bo ugotovil da ga že bencin do nas toliko stane.

Tudi mi mesečno plačujemo okoli 3€ za to, da se en sprehodi po stopnicah in polovi vsa stanja števcev.
Sama sem že spraševala, če lahko to odpovemo in sami javljamo stanje števcev, pa nisem dobila odgovora.

Glede napovedanega novega načina obračunavanja pa tudi mene zanima, se pripravlja kakšen ugovor, pritožba ali kaj, ker za to, da se bodo drugi izživljali nad energijo, imeli radiatorje odprte na ful in okna na stežaj, pa jaz ne bom plačevala več in tega ne podpiram!
Samo še toliko, ne gre za ogrevanje na račun sosedov, ampak za dobiček toplarn, ker ljudje varčujemo in posledično dobijo manj denarja!

Če imaš v stanovanju 6 radiatorjev je to 18 EUR, x število stanovanj.
Malo pomisli preden napišeš o nečem na kaj se ne spoznaš.

_________________ [sub]Življenje je prekratko, da bi ga jemali resno[/sub]

3€ x 100 stanovanj = 300€ za urico dela. Strošek prevoza se porazdeli na več objektov v istem naselju.

6€ x 100 stanovanj = 600€ za 4 urice dela na mesec.

Čistilka dobi 700€ za 40 minut na dan x 22 dni = manj kot 15 ur na mesec oziroma dobrih 40€ na uro.

3€ x 100 stanovanj = 300€ za urico dela. Strošek prevoza se porazdeli na več objektov v istem naselju.

Čistilka dobi 700€ za 40 minut na dan x 22 dni = manj kot 15 ur na mesec oziroma dobrih 40€ na uro.[/quote]

kje to plačate 700 eur za 40 minut dnevno. kje ljudje božji

Pa saj je odcitavanje daljinsko?
Pri nas 1,3 na radiator. Menim, da je to prevec.

Čistilka dobi 700€ za 40 minut na dan x 22 dni = manj kot 15 ur na mesec oziroma dobrih 40€ na uro.[/quote]

Ljubljana. Pa ni čistilka kriva, kriv je privatnik, ki jo zaposljuje, ona zasluži komaj minimalca, da vsak dan leta od bloka do bloka in jih v osmih urah spuca 8, s tem, da so eni v Mostah, eni pa v Šiški in da mora priti od enega do drugega, niso vsi na kupu. Vsak blok ji plača minimalno 500€ na mesec, privatnik poberepar jurjev, njej ona ga pa stane manj kot jurja na mesec… Tako ti je to.

Pa to plačujete samo za odčitavanje toplote? Ponekod imajo za 3 € odčitavanje toplote, pa hladne in tople vode. To pa se mi ne zdi tako dosti.

Okrog 3 € / stanovanje.
Mb.

Sicer ni bilo vprašanje v prvotnem postu, ampak. ..
Čistilko plačamo 95 € / mesec za celoten blok (20 stanovanj). Čisti enkrat tedensko. Seveda z računom (ima s.p.). Brez pripomb – spodobno opravlja delo.

Pri nas pa čistilka ne oddela 40 minut na mesec.

New Report

Close