Koliko traja?
Pred dvema tednoma sem poslala na pediatrično kliniko napotnico za testiranje 6 mesečne hčerke glede alergij.
Danes mi je sicer prijazna sestra po telefonu povedala, da bo zdravnica šele enkrat ta teden pogledala napotnico in določila datum pregleda, dobila ga bom pa domov po pošti.
Ker se mi zdi že tri tedne, samo da te naročijo, ogromno, me zanima: koliko časa potem traja, da prideš do pregleda in po kolikem času dobiš izvide testiranj oz. ali dobiš kakšna navodila že takoj na kliniki?
Lepo prosim, povejte mi vaše izkušnje!
Hvala, Irena.
Irena, mi smo bili neprijetno presenečeni nad počasnostjo in nefleksibilnostjo, v našem primeru vem, da se je vse skupaj po prvem testiranju zavleklo, ker je bila pač zdravnica dolgo odsotna. Verjetno bomo tudi mi delali na tem, da zamenjamo zdravnico in ustanovo. Kakšne izkušnje pa imate s privatniki – s koncesijo?
Moj 12 mesečnik je bil testiran pred 3. tedni. Bilo pa je takole:
– naročila sem ga tako, da sem tja poslala napotnico
– obvestilo o terminu sem dobila čez 1 teden,
– naročeni smo bili čez 2 meseca (fleki so medtem izginili, zdravnica pa se je na testiranju čudila, da kako to, da smo tako pozno dobili termin),
– krvne izvide po 3. tednih še čakamo. Včeraj sem klicala tja in mi je sestra rekla, da pridejo izvidi po 3. – 4. tednih;
Najlepša hvala za odgovore.
Naj povem, da sem po 16 dneh dobila odgovor Pediatrične klinike: naročeni smo 12.7., torej 2 meseca od naročitve. Očitno vaši roki veljajo in lahko izvide pričakujem še mesec kasneje.
Ne razumem pa ure: 17,30???? Kaj je možno, da delajo alergološke teste tako pozno? Bomo tam čakali do noči?
Ne razumem.
Še enkrat hvala!
Irena