Oj. Jaz nič, ker sem šla z njo k zdravniku, pa mi jo je odsvetoval. Zdaj mam boljšo zadevo, ni dieta, je hrana, ki deluje, pa še zdrava je vrh vsega. Če te zanima kaj več, se javi. Pa še to, ne uničuj si zdravja z dietami. Jaz sem si ga, pa se ne splača. Življenje je prekratko, da bi ga zapravili v odrekanju. Veliko uspeha.
Heyla.
Jaz sem končala šele 1 mesec in imam manj 6kg, morem jih pa še vsaj 10 izgubiti, da bi prišla na normalno težo (po ITM). Priznam, da sem se tudi začela veliko gibati. Običajno se nisem, zdaj pa vsak dan, razen med vikendi telovadi (aktivna telovadba min. 30 min) – Turbo jam vaje, ki sem jih našla na spletu. Problem je edin ta, da kg gredo, trebuh pa ostaja… Upam da bo do konca diete tudi ta počasi izplahnel (vsaj v večini).
Sej ga spreminjam =D Po končani dieti se nameravam držati ločevanja hrane, vsaj v večji meri. Prav tako bom zauživala veliko večje količine vode, sadja in zelenjave in manj sladkarij. Razumem da se ne strinjaš z dietami in tudi sama sem imela slabe izkušnje, ampak mislim da ločevalna dieta ni prava dieta ampak je način življenja, saj sem se odločila da bom z ločevanjem nadaljevala vse življenje. Prav tako pa bom ohranila gibanje, ki sem se ga naučila tekom diete…
98% diet ne uspe ( v prvih 6 mesecih), 90-95% ljudi, ki so shujšali, dobijo težo nazaj v 3-5 letih.
Ponavadi s plusom. Se strinajm s kolesarjem in Mitom. Spremeniti način življenja. Ne iskati instant diet “5 kg v dveh tednih”. Zaradi samega ločevanja živil ne hujšate (hujšate zaradi manjšega vnosa kalorij). Čudežnih diet ni. Škoda res, da se ne razmišlja o zdravju, kaj se počne s svojim telesom: naprej se ga pretirano hrani in se mu dela s tem slabo, se ga zanemarja s premalo gibanja, nato se ga daje na neke diete, ki so lahko tudi problematične in ki mu zopet ne ustrezajo… Po nekaj mesecih, letih se ponovi vajo…telo vam je vse drugo prej kot pa hvaležno.
S tabletkami Stevia mi je uspelo v 3 mesecih shujšati za 4kg.
Lp!
evo, še moje skromno mnenje o teh dietah.
Prvič: Ločevalno sem poskusila že zeloooo dolgo nazaj. Nabavila sem knjižico ’90 dnevna ločevalna dieta’, jo preštudirala, nabavila ‘hrano’ za nekaj dni (po knjižici, brez kakršnihkoli ostopanj!!!) in šla v akcijo. 3. al 4. dan sem se zbudila tako zelo lačna in tresoča se, da sem popolnoma izplenila hladilnik in vse omare doma. Spomnim se, da sem si okrog 6h zjutraj cvrla jajca (ki so mi sicer ogabno živilo in jih nikoli ne jem), tako zelo lačna sem bila 😀 Rezultat: 3 ali 4 dni brezveznega trpljenja, 0 kilogramov in izplenjen hladilnik. To je bilo leta 2006 sem šla pogledat v tisto modro knjižico 😀 Če mene vprašate, je to en nateg.
Drugič: Imam prijateljico, ki je okrogla že od nekdaj. Enkrat se zredi, pa neke diete poskuša, pa shujša, pa se spet zredi … ne spremljam več. Skratka, vem, da je nekaj časa delala ločevalno dieto, sva se o tem pogovarjali, pa sem ji povedala moje mnenje o tem …. Čez nekaj časa sva se spet dobile (vidiva se redko, ker vsaka na svojem koncu živi) in prijateljica je očitno bolj vitka! Spet debata o tem, pove, da ji to očitno zelo ustreza, da se super počuti ipd. Ker se je najin ‘zmenek’ zgodil zelo hitro in bolj slučajno, sva se morali dokaj na hitro posloviti. Preden pa sva krenile vsaka po svoje, mi reče: dej, pridi z mano, samo po hamburger skočim. wtf? hamburger na ločevalni??? in mi pritrdi, da ima beljakovinski dan, ter da je dovoljen tako beli kruh, vse vrste mesa, sira, mleko …. (prej je pila kapučin..;)). In punca dejansko je shujšala!
Moje mnenje: ta bi shujšala tudi, če bi verjela, da se da shujšati z nažiranjem s čokolado in torticami 😀 Placebo učinek! Mislim, da igra tukaj psiha zelo veliko vlogo. Dejstvo pa je, da je danes taka, kot je bila pred ločevalno…
vse, ampak res, prav vse diete so izguba časa, energije in žal tudi zdravja. Potrebno je športat, kajti šport ti da toliko zadovoljstva in motivacije kot nobena dieta na tem svetu. Športanje naj postane življenski slog! In kilogrami (če jih je preveč) pa se stopijo kar sami od sebe. Seveda pa ne gre to čez noč. Če si 20 kil nabiral v 10 letih, jih ne moreš izgubit v dveh mesecih, dejte razumet to!
Jaz sem kakšnih 10 let nazaj sodeloval pri oddaji Dobrojutro na TV1. Prispevku je bilo naslov Misija mogoče. Hujšali so pa na naslednje načine. Gospod in gospa sta kupila knjigo jem torej hujšam, torej ločevalno dijeto. En fant je hujšal pri meni uredil sem mu prehrano poleg tega sva 3x na teden trenirala. Ena gospodična je bila pri Dr. Sentočnikovi, en fant je hujšal z Klinični center dijeta in nazadnje je bil še nekdo, ki je rekel da bo kar sam hujšal, trdil je da je itak vse znano potrebuješ samo voljo. Rezultati so bili takšni:
-Gospod in gospa z ločevalno dijeto sta v dveh tednih sicer shujšala nekaj kilogramov potem pa je teža do koca ostala enaka.
-Dr Sentočnikova je po parih tednih dvignila roke in rekla, da se zadeve ne gre več, saj naj bi bila kandidatka premalo psihično močna.
-Fant s klinični center dijeto ni imel nobenega bistvenega rezultata
-Fant, ki je hujšal sam ga na zaključno snemanje ni bilo ker je bil v bolnici. (Nevem pa zakaj je bil v bolnici, tega nam nihče ni povedal, lahko da je padel s kolesom.)
Fant, ki je bil pri meni je bil po tistih 3 mesecih popolnoma drugačen. Ne spomnim se točno za koliko sva shujšala vendar je bilo nekaj okoli 20 kg. Izgledal je popolnoma drugače, tudi imidž je zamenjal. Postal je veder, vesel, po kakšnem mesecu in pol je izgledal muskularen. Tisto leto je uresničil dolgo zapostavljeno željo, da bi se naučil srfat na valovih. ko sem ga srečal čez kakšno leto je izgledal še vedno muskularen in poln energije, je pa res da je kakšno kilo pridobil. Me je pa potolažil ko je rekel nekako v tem stulu: “Nič hudega, saj sedaj vem da ni težko. Pazit moram pri prehrani tisti tvoj programček še vedno mam, pa tudi trening vem kakšen mora biti.”
po 7 mesecih treningov z osebnim trenerjem rečem lahko le eno….mišice kurijo maščobo in to je bistvo vsega….se pravi ni mišic brez telesne aktivnosti, zato takih diet ne odobravam. Tako imam težo tudi v počitniškem času enako. Nimam treningov, vendar se drugače rekreiram in moje mišice poskrbijo za kurjenje in OHRANJANJE TEŽE. Simply ko pasulj:)
mama. moja hči ima danes prvi vodni dan in za seboj 5 kg, ki jih je pustila. ima še kakih 15/20 kg za dol dat, nehala je jest kontracepcijske tabletke in začela je migat. vse skupaj jo bo vrnilo tja, kjer je pred kakim letom bila. sem ponosna nanjo in žalostna kako malomarno vsaki ženski zapišejo tabletke.
Mito, ne vem, ali se zavedaš, kako dobro delo delaš. Bolj kot vsakršna dieta je pri hujšanju pomembne zaveznik. Nek prijatelj ali družinski član, ki ob pravem času pristopi, in če je treba, tudi kaj ostrega reč. Ampak v glavnem, da spodbuja. Očitno v svoje delo vneseš veliko sebe, da imaš tak uspeh :))))