Najdi forum

koliko ste bili stari?

živjo,
razmišljam o selitvi v tujino, pa me zanima koliko ste bili stari ko ste odšli tja. sama sem blizu 30, pa me po eni strani vleče po drugi pa se sama sebi zdim prestara (nevem zakaj imam v glavi, da naj bi šel v študentskih letih), in naj bi si v “mojih letih” že nekako uredil življenje:). Saj vem, kompliciram:)

sama sem še vedno v sloveniji, vendar odhod nameravam izvesti nekje v naslednjih letih tako da bom stara nekje okrog 30. nikoli ni prepozno, mogoče le v penziji če se ti zdi da boš v tujini lepše živel vendar z našo pokojnino je to nemogoče. tako da kar pogumno

odšla pri 33
in ja tudi men se včasih zdi, da me povozil čas, posebno ker živim v mestu kjer je povprečna starost 25-30
ampak bolje ikad nego nikad 😉
pač prej ni blo šans

40

jaz sem odsla pri 23ih… sla na erazmus in ostala tu. mogoce je kot student res lazje it – predvsem se je lazje odlocit, ker itak ne razmisljas veliko 🙂
definitivno pa mislim, da leta niso ovira – ce si zelis it v tujino, pojdi! za nove izkusnje clovek nikoli ni prestar, za “urejeno” zivljenje mas pa se vedno casa na pretek! in nikoli ne ves, mogoce pa ravno v tujini najdes tisti “red” ki ga doma nimas… 😉

nina zgz: kje in kako si si pa našla delo? predvidevam da si v zaragozi:) Tudi mene vlče španija-barcelona, vendar predvidevam, da je sedaj situacija še težja in služb ni. špansko govorim-osnovno, pogovorno, vendar mi je jezik res super in bi se ga hitro naučila še boljše.

starosta, prav imas, sem v zaragozi 🙂 nasla sem si delo kot uciteljica anglescine, ker dobro govorim anglesko, spanci so pa bolj storasti za tuje jezike 🙂 tako da ce dokaj dobro govoris kak tuj jezik, bos delo nasla brez problema. na drugih podrocjih je pa sedaj res malo kriza, ampak z malo srece in vztrajnosti se vedno kaj dobi.
ce vsaj osnovno znas spansko, ne bos imela problemov – itak se potem bolje naucis ko tukaj zivis. samo vedi, da v barceloni vecinoma govorijo katalonsko, tako da je mogoce za ucenje spanscine bolj primerno kaksno drugo mesto..

Če bo vse po sreči bom stara ob selitvi še 31, če bo malo manj po sreči bom pa že 32. Na črni scenarij pa raje ne mislim (torej da vize iz kakršnegakoli razloga nebi dobili)

27. Spakiral in sel.

jaz se odpravljam pri 34 z dvema otrokoma! no en mogoče ostane v sloveniji ker živi pri bivši. drugače pa bom naredil vse, da bosta vsaj otroka imela več možnosti v življenju kot jaz, ker v sloveniji jih nimaš oz. imaš zelo majhno. vprašanje ali sem prestar? ne ker moram itak delati do 65 leta kar ni noben problem. vem pa, da bom v tujini enkrat imel penzijo, ki mi bo omogočala mirno strarost, v sloveniji pa kot kaže te možnosti ne bomo imeli!

Ce ti je motiv odhoda prepricanje, da bos po 30-letih tam dobil penzijo, potem… bos najbrz kjerkoli razocaran.

Ok. ni motiv odhoda samo penzija čez trideset let ampak vse druge možnosti, ki jih nudi tujina. če pogledamo realno gre standard življenja in vse ostalo v slovenijji navzdol. enakosti med spoloma ni, poštenega delodajalca lahko iščeš z lupo, varnosti slovenija ne nudi, možnosti za razvoj so omejene, okolje ni prijazno do podjetništva… nasplošno je situacija zelo neprijetna in ni vredna življenja. Če potegnem črto sem prepričan, da bom v tujini z isto angažiranostjo kot v sloveniji imel od življenja več, pa tudi mojim otrokom bom omogočil več priložnosti in bo na njima, da jih izkoristita.

jaz bom v tujino najprej odšla pri 25letih oz najkasneje pri 28ih, odvisno ali takoj po diplomi ali po magisteriju, bomo videli kako bo do takrat.

šla sem letos, po diplomi. stara 23.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close