Najdi forum

koliko "pufov" (dolgov) imate!

S to trditvijo se pa popolnoma strinjam, Špela.
Zdravje, ljubezen, otroci, to je res pravi kapital in luksus, dodal bi pa še svobodo in neodvisnost. Še ko sem živel pri starših, sem imel jasno idejo, da bo treba stran, če hočem, da bom kolikor toliko gospodar svojega življenja, čeprav so zidali kao zame, imeli pa nismo od tega nikoli nič.
Z bodočo soprogo sva kupila stanovanje, (hvala Jazbinšku in njegovim cenam),
ter takrat samska v njem uživala, potovala in šparala. Ko sva po prvem sinku želela še enega, je postalo stanovanje premajhno. Kot pravi Jani, nisva hotela zabiti 10 let z gradnjo, zato sva hišo kupila, že fertik, kar je koštalo 150,000 dem.
Tretino prihranki, tretino iz stanovanja, tretino krediti.
Tako imava sedaj oba za tretino obremenjeno plačo še za ene 8 oz. 12 let, nadaljna tretina gre za ogrevanje, avte, položnice, tako, da ostaja bolj malo.
Toda, živimo v lepi hiši na podeželju, miru, uživamo svobodo in zrak, brez hrupa in smradu, za hišo se nismo veliko spotili ne z iskanjem papirjev, ne z gradnjo, to pa vsekakor stane. Sam pa moraš premislit, kaj ti je več.
Vsak od nas ravna po nekih svojih pravilih, se prilagaja svojim in partnerjevim trenutnim potrebam in zmožnostim. Seveda je varčevanje potrebno in nujno, vsak pa si tudi poišče tisto, čemur se najmanj težko odreče. Trenutno mi ta užitek pomeni največ v življenju, da smo samostojni v svoji hiški, nabijamo žogo po vrtu, imamo piknike in se špricamo z vodo.
Je pa res, da so odpadla tista potovanja, odšla je Honda, ki sem jo kupil po dolgih letih želja, a brez žrtvovanja ne gre. Avto bi ostaral, s potovanja si itak kmalu nazaj, v hiši smo pa vsak dan.Sašo.

Dobro jutro, Sašo (pa vsi ostali tud’)

A ni to en krasen pozdrav, Jani?
Vedno sem dobre volje po tem, zato, tudi tebi dobro jutro in lep dan.

In najlepše od vsega je to, da je danes četrtek, ter bo kmalu konec tedna, ko bo čas za kakšno dogodivščino :))

moja razlaga plačila vrtca: Tip je študent, jaz pa imam minimalno plačo. Sem pa že povedala, da imava take dohodke manj kot leto dni, prej pa smo živeli samo od moje plače. In pri obračunu se je upoštevala pač samo moja plača, zato je tako malo vrtca. Pa druggo leto ga bom tudi še malo plačevala, ker se vse gleda za eno leto nazaj, tip se je zaposlil pa sredi decembra 2000. Glede na najine zdajšnje dohodke, pa bi verjela, da bi cena na položnici kar orng poskočila.

O, ste tudi vi zgodnji?
Jaz sem naredila že 50 km v službo, 10 min sprehoda do pisarne in sem že nekaj časa v službi, ampak pri nas je še drugače čisto tiho. Sicer to ni čisto neposredno stvar te debate – ampak posredno pa je.

Mateja

Ste pa eni srečni. Berem zneske plač: 200.000, pa 250.000, ena celo 300.000 (ena plača!!!). Kje pri bogu ste zaposleni? Imam SŠ, 15 let službe v državni dobro stoječi firmi, pa zaslužim 140.000. Nikaor se mi ne izide. Pa karanta – kaj ko je mesečni limit 80.000, ker je kreditna plačujem 20 % na mesec, potem pa naslednji mesec lahko “pokurim” kakih 20.000……….

Ja pufova nemam, ali imam malo dugova.Dužan sam 2000 DM stricu Osmanu za avto.Prije tri mjeseca posudio mi za avto ( Lada Samara 1500 ).Bio je to super avto.Bele boje, sa radiom i meglenke je imao.Ali bio sam baksuz, pa sam ga nakon tri dana razbio.Nešto sam fušo popodne, pa sam popio malo više i kad sam se vračao kuči sletio sam s puta. Sjebo sam avto prilično, tako da me morao jedan seljak sa traktorom izvuči.Imao sam sreče, da me nije videla policija, inače bih opet zaglavio u gajbi.Tako da mi sad avto stoji kod komšije u baraci.Trenutno nemam kinte, da ga popravim, jer moram prvo stricu Osmanu da vratim.Umesto da odem kuči u Bosnu na odmor, rintam svaki dan, da to vratim.Al jebiga, biče bolje.Važno je, da nam zdravlje služi i da imam za život.

dej ne delaj se face, pa če misliš pisat, pol se potrudi v pravi bosanščini,

sigurno nisi čefur, ker še te se potrudijo slovensko (oprostite izrazoslovju, ta FAdil me je razpizdil, nisem nacist!)

če misliš, da si faca…se poglej v ogledalu!

Pa znam da ti nisi nacist, možda samo nacionalista.Ali mislim, da nisi ni to, jer nemaš pojma šta je to.Ti si samo glup, pošto se opterečuješ sa stvarima koje nisu za tebe.Ako ti Fadil smeta, odjebi od njega. Ja tebi obečavam, da te ne jebem za suvu šljivu.

Kako se lahko spraviš na nekoga, ki lepo odgovori na tvojo temo?
Matr, mene pa to prav raz…. Daj se ti raje poglej v svojo notranjost!

Hmm zanimivo prebrskati skozi vsa sporocila in ugotoviti da skoraj drzi da, manj denarja imas vec ga hoces zapraviti…Menim, da bi bilo finom da bi 4-clanska druzina imela nekje 100.000 na clana… potem bi bilo pa kr uredu.. se vam ne zdi…

pa lepo varcujte…

Zanimivo, vse sem prebrala, saj se ne počutim več toliko sama v boju do nove plače, oziroma do možnosti koriščenja evra za naslednji mesec.
Jazbinšek, pa v hiši od staršev…
Moj mož je na začetku ko sva kupovala eno in polsobno stanovanje v LJ (nihče od naju ni iz LJ) prodal avto (3 leta smo potem imeli katrco), moji starši so dali 10.000 dem, ostalo pa vse na kredit, 10 let po 70.000…
Torej – kako bi imeli kje bit brez kreditov? Ni bilo druge rešitve, potem pa pride prvi dojenček in šele čez 6 let drugi, saj zdaj varčujeva še po 2 lota, da se bomo čez 3 leta lahko preselili v malo večje stanovanje.

Ali smo zaradi tega materialisti, ker si želimo dvoin polsobno stanovanje in vozimo rabljen avto na kredit?
Torej podobno kot drugi zakreditirani:
Skupni dohodek 350 000, oba po 200 000 v minusu, jaz še evro.Mož z gotovino poplača račune- en vrtec, hrana v šoli, tel., stan. stroški, el.(skupaj 80 000)….., varčevanje 22.000, kredit za avto 23 000, —–ostane okrog 20 000 gotovine.
Meni pa evro požre vse, saj z njim plačujem hrano in oblačila

ZANIMA PA ME, NE VEM KDO OMENJA, DA SE OBLAČIJO NA RAZPRODAJAH V TUJINI ,PA ME ZANIMA KJE V TUJINI IN KATERI TRGOVSKI CENTRI- DA JE POCENI, PA NE PRESLABA KVALITETA!?

Tako sočustvujem z Tašo in Jano in se peš sprehajamo okrog, no recimo da se enkrat mesečno zapeljemo na kak izlet…

Zaključila bi pa s tem, da smo srečni, da je lahko tako.ČE bi imela manjše plače, še tega ne bi zmogli. Večkrat pomislimo na to, da nič v življenju ni samoumevno, niti to ne, da se bomo zjutraj zbudili in se srečno pripeljali v službo. zato sem srečna da smo zdravi in siti.

Vsem lep pozdrav

New Report

Close