Najdi forum

koliko "pufov" (dolgov) imate!

Stanovanjski kredit 55.000 SIT, še 8 let, položnice za stanovanje cca. 30.000 SIT.
se strinjam, da je plačilna kartica pospeševalec potrošnje. Imam v načrtu, da bom v bodoče zelo omejila njeno uporabo.

Nikar, saj boš tudi ti kmalu na boljšem.

Midva imava vsak 70.000 SIT kredita na mesec. Kreditnih kartic nimava, ker bi drugače preveč zapravila. Skupno zasluživa pribl. 400.000 SIT. Imava pa še druge stroške, ker še opremljava stanovanje, pa avto tudi ni več v najboljših letih.

Jaz pa nimam nič pufov. Srecnica, a?

res si lahko srečna. zaupaj mi recept kako prideš do tega.

Pa še men’ :))))

Zdravo,

skupna plača 350.000 SIT. Oba sva ful v minusu, poleg tega imam jaz dva pufa (eden za 24.000 SIT, drugi za 16.000 SIT), partner ima en kredit za 17.000 SIT, poleg tega pa morava tastu vrniti 10.000 DEM, ker nama je posodil pri nakupu novega avtomobila. Upam, da bova lahko čimprej. Položnic imava za okoli 15.000 SIT, stanovanje imava opremljeno, dva avtomobila (večji avto je čisto nov, manjši avto pa je star 8 let). Potem so pa tu še stroški za hrano, bencin, oblačila pa kupujeva večinoma na razprodajah v tujini. Zaradi novega avtomobila letos nisva bila na dopustu, le za en dan sva se odpeljala do obale, pa malo v hribe in na rolarje. Stroškov z otroci nimava, ker sva mnenja ´najprej štalca pol pa kravca´. Mislim pa da bova v kratkem začela delati tudi na tem področju.

Lepo se imejte!

Pozdrav, Sandra.

Ha, ha, nič ne investiraš, pa je.

Smo (sicer ne čisto običajna kombinacija: mami, hčerka, mamin brat) 3-članska “družina”. Imamo sigurnih 350.000 prihodkov, občasno tudi do 400.000 sit mesečno. Že nekaj let nič pufov, celo varčujemo ( vsi trije rentno zavarovani, stanovanjska varčevalna shema-2 lota, modro varčevanje s trajnikom (–>da se ne pozabi!) za 10.000 sit, kratkoročne vezave sredstev na banki) in še vedno investiramo v lastno hišo, ne škrtarimo in živimo normalno, si nič ne odtrgujemo, redno plačujemo položnice, druge stroške in obveznosti (saj to imamo vsi!!!), imamo – ne najcenejši, a nemški – pre-“voz”. Se da, le v okviru lastnih možnosti se je potrebno gibati, kar ni moje, me ne skrbi, ne briga, niti ne moti oz. zame ne obstaja. Sem zelo zadovoljna, ko “priženim”- upam, da ne bo bral tega 🙂 – še svojega ljubega, bo še dosti, dosti lepše, bomo (vsaj) 4-članska družinica ali 5……… No, res se da……

Jure1!
Napiši mi prosim recept za svojo odlično “finančno pito”. Jaz imam pufov preveč in neizmerno ljubim svojo kreditno Karanto, ki mi reši življenje, ko si zaželim kakšen “posladek” .
Lep pozdrav vsem zapufanim in nezapufanim.
Lena

No ja, pa le nisem edina. Torej dohodek do 200.000 – potem pa 60.000 kredita za predplačilo najemnine, pa 22.000 stanovanjsko varčevanje, pa 10.000 rentno zavarovanje, ostalih stroškov okoli 17.000, pa če prištejem še okoli 20.000 do 30.000 za bencin ne ostane prav dosti niti za sproti. Dolgujem pa skupaj 550 DEM in enostavno ne morem vrniti, poleg 350.000 izrednega limita….Nič dopusta, le sprehodi s psom na kolesu (Jana pozdravljena!).

Imava kar veliko stroškov mesečno, skupaj s kreditom okrog 200.000 sit, ampak sedaj iščem 4 študentke, ki mi bojo to delno pokrile, saj imam eno dvosobno stanovanje prazno ( Maribor ). Se jim splača, je popolnoma na novo opremljeno, pa še do fakultet je čisto blizu.

Če poznate koga, ki išče sobo, se oglasite na e-mail.

Draga Taša!

Tudi tebi lep pozdrav in dobre želje.Se bom večkrat spomnila nate.

Lp,Jana

Ker živimo v hiši pri starših (svoje stanovanje), je na nama, da plačujeva telefon, vse ostale položnice pa plačuje tašča. Ko smo se vselili, je rekla, da nama da samo telefon, dokler bo tip študerou, pol se bojo pa delili stroški. torej: telefon 3000, oba mobitela skupaj 5000, vrtec 5000. to so mesečne položnice. Potem so pa še ostali stroški: olje sppomladi in jeseni po ene 50.000, pa avto (registracija) 60.000, pa plesne urice 20.000 (za celo leto).

No no, to pa gre. Ko je moj mož še študiral in sem bila jaz na porodniški, sva pravzaprav po podobnih principih imela največ denarja. Obnavljala nisva nič, njegovi so ga štipendirali, jaz pa sem imela kar lepo porodniško. Bili smo trije, nobenega vrtca… Investicije pa te pripeljejo v začaran krog in večne pufe. No pa saj jaz se nimam kaj pritoževati, saj imamo dovolj za življenje. Luksuz pa je zdravje v naši družini, ljubezen, otroci,… To je vredno največ.

Vrtec 5000? Midva z možem imava skupaj 210.000 dohodka, pa plačujemo 20.000.

Tarifa, ki sem jo jaz letos plačala zgolj za rezervacijo je 7700 sit, kar je menda tudi najmanjši prispevek, zato – no bo že Frucka razložila take čudež.

Ker te ne morem potolažiti, bom raje tiho in ti ne bom povedala, da nima nobenega pufa.

Pozdravljeni!

Lepo videti da se tudi drugi matrajo okoli denarja. Nam sicer ne gre slabo, toda ker nas kvari gorenjski zrak smo se “dali” na kratko. To pomeni da sem prosotovljno prevzela finaciranje življenje cele družine s svoj cca 300.000 SIT plačo, pa še 4 lote sem vpisala; dva na 10 let (otroci rastejo) in dva na pet let (da mi ne bi prehitro prišlo na pamet menjati avto!!!) tako da mož na kupček daje, hišo vzdržuje (olje, tepihi, pa še kaj..) in nas pelje na počitnice. Stanovanje rešeno v lastni, ne prestari hiši.
Toda veste kaj vam povem, če nisi na kratko ali če se ne daš kratko ni nikoli meje navzgor. Denar pa samo človeka pokvari in sploh ne znaš ceniti stvari. Je že zoprno če te skozi nekaj rajca, pa ne moreš, ampak če maš preveč, ti pa gre že vse na kozlanje. Vidim ljudi kaj počnejo da mi slabo.
Sama sem zrstla iz revne študentke, starši so me zmeraj imeli na kratko, tako da vem kaj pomeni če je premalo. Z možem pa sva si tudi morala sama urediti (dozidati, obvnoviti) svoje del hiše. Ampak nikoli se nisva lotila prevelikih projektov in vedno sva pristajal na kompromise. (moj je tašča v hiši).
N glede na to kolko imaš (imam, ima) si v minusu (tudi jaz) in nekaj zmanjka. Ampak to dela življenje zanimivo se vsaj česa veseliš.

Sama sem najbolj vesela, da imam zaupanje vase, da bom držala in napredovala v službi in da tudi možek ni od muh. Šenka nam pa noben nič, raje kaj več zaračuna.

Vsak po svoje. Denar ni glih najbolj važen, meni je pomembna da imam krasno družino. In tu je potrebno vlagati!

Pozdrav

Mateja

Se strinjam, da denar ni najbolj važen, vendar je težko, če ga ni in če
ne moreš sebim partnerju in otrokom zadovoljiti osnovnih potreb in jim
omogočiti zdravega življenja in razvoja. To pa je hudo.

New Report

Close