koliko ods vas se je kdaj cepilo proti gripi?
Meni se je namreč bolezen sprožila kmalu po cepljenju. Ko sem pogledala pod do sedaj znane stranske učinke, ki jih evidentirajo proizvajalci cepiv (na cepivih se predhodnih testiranj s katerimi bi odkrili morebitne stranske učinke ne dela) je bila navedena tudi MS. Ker sem farmacevtka, ki se je celo življenje ukvarjala z nedicinskimi kliničnimi testiranji, sem sklenila narediti korak naprej in to povezavo raziskati v SLO, končno tudi zaradi bodočih izboljšanj cepiv. Prosim za vašo pomoč in sodelovanje.
Še nikoli se nisem cepila proti gripi. Po postavitvi diagnoze MS, pa mi je to odsvetovala tako osebna zdravnica kot nevrologinja. Kar mi je povsem jasno, saj moramo imunski sistem vzdrževati na visoki ravni in s cepivom se nam lahko kratkoročno poslabša, kar ima za posledico novi zagon. Moje mnenje je, da se s cepivi ob srečanju z imunskimi boleznimi ni za hecati.
Bay
Jaz sem v pokoju, ne tako dolgo, torej , sem v zrelih letih. Nikoli se nisem cepila proti gripi. Po končani srednji šoli sem nastopila službo, spominjam se, kako so že takrat cepili vse zaposlene proti gripi. Nekako v podzavesti sem čutila, da to meni ne bo dobro st’rilo in sem se umaknila.
Do sedaj sem imela samo enkrat v življenju gripo in tudi moja družina se odlično drži. V bistvu sploh ne vemo, kaj je to – gripa!
Moram potrkati na les, da se ne bom zarekla in mogoče…….že jutri obležala. A zaenkrat je šlo pri nas vse po naravni poti, nič medicine!!!
LP
Spoštovani MS forumovci!
Slučajno sem zašla na vaš forum, tale tema pa me je pritegnila, ker sem imela sama težave po cepljenju, pa tudi oba moja otroka sta obvezna c. zelo slabo prenesla in imata posledice (en je astmatik, drugi se slini, tresejo se mu roke).
Zanima me slednje – ali mislite, da so MS in druge avtoimunske bolezni povezans s c. ali ne? Pa spomnila sem se na “reklamo” pred leti, v kateri je imela mlajša od dveh žensk MS. Je to povezano tudi z obveznimi c.? Zdi se mi, da je v populaciji žensk nad 70. let bolezen redkejša kot pri mlajših.
lp
Pozdravljena Obupana B,
Šele sedaj sem opazila vaše vprašanje. Jaz sem se pred mnogimi leti hodila 5 let neprekinjeno cepiti proti alergiji na trave. Ko sem cepljenje končala, sem po dveh letih iznenada zbolela za “Transverzni mielitis”. (To je podobna bolezen MS, samo da se tukaj bolezen ustavi in ne napreduje). Nekoč sem v čakalnici mimogrede poslušala pogovor, da naj bi ta cepiva proti alergiji tudi povzročala po dolgem času posledice kot so MS, Mielitis in podobno. Ali je že kdo o tem tudi kaj slišal? Zanima me če ste kot farmacevtka prišla že do kakšnih novejših raziskav.
Lep pozdrav!
Milena
se ne strinjam da katerokoli cepivo okrepi imunski sistem. v cepivih so strupi (razne tuje beljakovine) tako kot so strup vsa zdravila.
jaz si predstavljam to zadevo takole: človek zboli (telo izloča strupe), gre k zdravniku, ki mu predpiše droge, ki ppa samo preusmerijo trud telesa, da bi izločalo strupe.
pri cepivih je po tej logiki še huje: totalno uničijo t.i. imunski sistem oz zbijejo vitalnost na nulo, da telo sploh ne čisti, ko pride do zastrupitve in posledično nekoč popizdi, in dobimo rakavo tvorbo, ki pa ni nič frugega, kot vsi strupi izolirani v tumorju, ker so že tako dolgo v telesu.
Ko sem bil star eno leto, sem imel v krvi povečano število nečesa, zaradi česa se ne sme cepiti. In kaj so naredili bedaki v belih haljah? Cepili so me.
Žal mi je za otroke in njihove starše, ki gredo v zapor, če jih ne cepijo z obveznimi cepivi.
Gotovo je kdo že slišal, da je uvedba cepljenja vedno zmanjšala naklon krivulje upada bolezni.
za zdravje smo odgovorni sami in to je najtežje, ker je na sebi delati pač najtežje. Dokler bomo lenuhi, in raje jemali razne dodatke in droge, bo tako kot je.
Kaj nam bodo droge od farmacevtskih podjetij, ki jim je v interesu da smo bolni in bolani?
Jaka, se ne strinjam.
Nekatera cepljenja so življenjskega pomena, davica, tetanus, črne koze … in ravno zahvaljujoč cepljenjem ostajajo ljudje živi!
In ne, zdravila ne preusmerijo trud telesa, da bi izločalo strupe, kot ti praviš, ampak pomagajo telesu, da se lažje in s čim manj posledicami bori z boleznijo.
Pri angini ne greš po antibiotik? Saj se bo (po tvoje) telo pozdravilo samo..
Drugo pa so res cepljenja glede gripe, jaz osebno nisem bila proti njej nikoli cepljena, pa prebolim eno gripo na deset let.
ravno črne koze so izginjale hitreje pred uvedbo cepiva tako da to že nekaj pove o cepivu.
jaz pri gripi ne grem po antibiotik, angine pa še nisem imel, vsaj ne spomnim se, kdaj.
če bi zdravila pomagala telesu, bi jih lahko zobali kot bonbone- za preventivo- pa jih ne, ker naredijo zdravega človeka bolnega.
lp, jaka