Koliko ocen v enem dnevu?
Približuje se konec šolskega leta in s tem tudi zaključevanje ocen. Sin obiskuje 4. razred OŠ in 14 dni nazaj je razredničarka odšla na operacijo, tako, da je do konca šolskega leta ne bo. Šola je uredila zamenjavo, kar je sicer lepo in prav, toda ti dve učiteljici se zgleda ne razumeta, saj ne sme učencev spraševati za ocene, kotrolnih nalog ne sme popravljati… kljub temu, da uči na tej šoli že 30 let, da je bila razredničarka II.triade…
Včeraj so otroci dobili domov dopis svoje razredničarke (katera je na bolniški ), da pride v četrtek v šolo, da bodo pisali družbo, da bo ocenjevala znanje iz predmetov, pri katerih še nimajo ocene, da morajo za določen predmet narediti plakat ( za oceno ), da lahko popravijo oceno iz kakega predmeta.
Zanima me, ali so četrtošolci zmožni vse to opraviti v enem samem dnevu, glede na to, da nekateri otroci nimajo ustne ocene pri dveh predmetih?
Ali kdo ve, koliko predmetov so lahko otroci ustno vprašani v enem dnevu?
Hvala za odgovore in lep pozdrav
Dragi starši!
Mislim, da delate svojim otrokom krivico.
Zakaj ne bio smel učitelj v isti uri pisati test (ki je lahko po vsej zakonodaji krajši od 45 minut) in še seveda spraševat. Učenci so tu na boljšem. Zakaj? Ker imajo dve muhi na en mah. Saj so se tako že učili za test. Mar ne?
Preverjanje ni potrebno da je pisno, lahko je ustno. Saj potem starši mislite da bo test čisto isti kot preverjanje. Ko je kakšna naloga drugačna, potem pa že govorite tega ni bilo na preverjanju.
Sicer je malo nenavadno, da tista učiteljica ki je odšla na bolniško pride med bolniško nazaj in ocenjuje znanje, vendar pa se je oziroma bo vse to zgodilo z vednostjo ravnatelja ali ravnateljice.
Pa še to.
Omejene so le pisne ocene 2 na teden in v primeru da se ena ponavlja lahko tri.
Lep pozdrav,
mene pa zanima koliko nalog pri matematiki je lahko v testu?Moja hči je odličnakinja,sedaj pa opažam ,da pri matematiki (pisno)dobiva tudi dvojke in trojke.Doma veliko vadiva in snov zna.
Ko se pogovarjava,o tem zakaj je slabo pisala test,pa mi pravi da je bilo veliko nalog in da testa ni mogla končati do konca in da se je čisto zmedla,ker je videla veliko nalog.Tudi druge njene sošolke drugače odličnakinje teste matematike pišejo slabo.Ko jih učiteljica vpraša,zakaj so tako slabe ocene,ji učenci povedo ,da je bilo premalo časa.Učiteljica pa pravi,da to ni res in naj ne govorijo takih neumnosti.Kako naprej?Opažam da je hči pri daljših testih(16nalog)V uri ali 5nalog v 15 minutah pod stresom.Kljub temu,da doma snov obvlada ji bom poiskala inštruktorja za matmatiko,in upam da bo potem kaj bolje.Lep pozdrav.LENA