Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Koliko nas je?

Koliko nas je?

Sladkorčki, sladoled, sladice, sladko življenje… Polno sladkosti!
Sladkorna bolezen – no, ja… To pa ni več sladko!

Koliko nas je, povezanih s to boleznijo? Koliko nas je, ki jo iz dneva v dan premagujemo, živimo z njo?
Z diabetosom živim že dobrih 20 let. To bolezen ima mož (že 34 let), vendar vsa družina diha z njo. In (tudi) z njo smo postali takšni, kakršni smo. In smo tukaj, kjer smo. Brez nje bi bili mogoče boljši, mogoče slabši. Prepričana pa sem , da bi ne bili močnejši! Vsak dan gremo z roko v roki naprej. Se naučimo nekaj novega, kakšno staro spoznanje vržemo stran. Preživelo, nič več veljavno…

Koliko nas je? Dajte se malo pofočkat, da se spoznamo in kakšno rečemo! :))))

No pa napiši še tisto, o dveh tipih, še malo poučne vsebine, za vse tiste, ki nimajo pojma kaj to sladkorna bolezen je ali pa so za besedo samo slišali.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Sem, v zgornjem postu.

Moram pa poudariti, da nisem iz zdravstvene stroke, bolezen poznam iz prakse, knjig, predavanj, strokovnih revij… Seveda me zanima, če živim z njo! 🙂

hej!
tudi jaz se pofočkam. imam tip 1, 4 leta in sem še zelo mlada :-))) (manj kot 30).
ko se kakšna debata razvije, se bomo pa še kaj pomenili.

pa pa

*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* 'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?' William Shakespeare

Živjo!

Tip II, ugotovljena sicer med nosečnostjo, bogve koliko časa se je že kuhalo glede na že več let povišane vrednosti holesterola in trigliceridov.

Ja, sem na tabletah, zaenkrat še vedno previsok povprečni glik. hemoglobin (7,8%). To moram še malo zbit. Si pa pomagam tudi z alternativo…

T

Zdravo, Žabica in Nova Tanja! Super! Več nas bo, več nasvetov bomo lahko poiskali in delili svoja spoznanja! 🙂

Žabica, se je tudi pri tebi bolezen razvila med nosečnostjo ali je “prišla kar sama od sebe”?

Nova Tanja, kakšne vrste alternative si poiskala? Ti pomaga?

En lep pozdrav! :))))))

Ola!

Po dolgem prigovarjanju me je prijatelj zvlekel k bioenergetiku in vrednosti so odkar ga obiskujem cca za 2 enoti nižje.
Pa čajčk sem si naročila iz samostana Stična, ampak s tem nisem zelo disciplinirana. Grem pa še k homeopatu, sem rekla da bom naredila vse kar je možno, da vidim kaj je. Predvsem pa sem se v službi uprla… in rekla da je konec zaj*** in da ne delam več nič, če mi ne plačajo. Predvsem se ne pustim več izkoriščat.

Mislim, da je ogromno tega na psihi – stresu. Meni se akutno totalno poveča holesterol, trigliceridi in cukr, kadar se mi kaj bolj resnega v življenju dogaja. In to je tako, da butne ven, pokaže se na koži, zabaše se žolčevod in udari na slinavko. Tako sem imela že 4x vnetje trebušne slinavke. Vrednosti pa 25 holesterola, 70 trigliceridov… čisto ubijalsko… Pa pravijo – presnovna motnja. Z vzroki se uradna medicina ne ukvarja, dobiš tablete in konec… Potem pa pogledaš na stranske učinke.. pa te kakat. Posledice vseh teh zdravil so lahko zelo hude, pa čeprav pri sladkorni nekako pomagajo.
Mene pa muči to, da so bili moj holesterol in trigliceridi med nosečnostjo v normali… Torej nekje obstaja en knof, na katerega bi bilo treba pritisnit – mogoče v povezavi s hormoni… kaj pa vem..

zato bom poskusila še alternativne stvari…

T

helou!

meni se je sadkorna pojavila pred štirimi leti…kar ‘padla’ je z neba. Sicer je posledica stresa in neljubih dogodkov v preteklosti. V nosečnosti ni bilo bistvenih sprememb, razen da je imela mala večjo porodno težo zaradi moje sladkorne. Punčka je stara 13,5 mesecev in vse je uredu z njo. Tudi z mojim sladkorjem se ni nič zgodilo. Po naravi sem zelo sladkosneda, tako da se zelo težko uprem kakšni sladkariji :-(((
Sem na inzulinu, 5x na dan, ampak sem se navadila. Malo me edino skrbijo stranski učinki in posledice sladkorne kasneje…..Kako se pa kaj vi držite?
Vas je kaj srah za naprej?

sladek pozdravček

*~ *~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* ~* 'Saj res - mar bomo ves čas brez zabave?' William Shakespeare

Zdravo,

sem mama 5 letnega diabetika tip 1 z inzulinsko črpalko. Zanimale bi me vaše izkušnje pri otrocih diabetikih s črpalkami.

lep pozdrav.

Zdravo!

Sem diabetik tip 1, sladkorno imam šele 2 leti, priletela je iz neba na podlagi stresne službe, stoje prebolete viroze.
Sedaj sem v zadnjem mesecu nosečnosti in komaj čakam na konec, ker se mi že pojavlja insulinska resistenca, to pomeni, da telo ne reagira dobro na insulin, začetni odmerki so se povečali za 500% (npr. iz 5 enot na 35), pa še narase sladkor v višave. Upam, da bo z bejbijem vse ok.

LP A.

No, jaz sama nimam sladkorne, vsaj da bi vedela ne. Je bil pa moj sinko pri 1 letu starosti napoten na pediatrično kliniko z diagnozo diabetes. Na pediatrični je bil takoj sprejet. Takoj naj bi prešli na inzulin, vendar smo najprej poskusili z alternativo. Saj se sliši čudno vendar je iz 10,8 glikoziliranega sladkorja izmerjenega v 2 testiranjih in 8 iz prstka po tem alternativnem posegu padel sladkor na 4,2 v 2 urah. Sama sem od takrat, to je že več kot pol leta, v stiku s tem gospodom kateri nam je pomagal. Sinov sladkor kontrolirajo v zdravstvenem domu in sama mu ga kontroliram pa čez 5,5 ne prileze. Povprečno je okoli 4. Če pa se zgodi da je kdaj višji, 2x je bil še 6,8 in 7,2 pa mi ta gospod pomaga in sladkor skoraj čudežno pade.
Gre za neke vrste napitke. Jaz pri svojem sinu prisegam na to.

Lep dan in čim manj “sladkornih” dni!

Stres, stres, stres… Rdeča nit pri sladkorni bolezni. Se tudi vam tako zdi?

Nova Tanja, mislim, da si naredila odločilen korak, ko si se postavila zase, začrtala meje in naredila red v življenju (in v službi). Kakšen pristop pa je homeopatski? In kako pogosto obiskuješ bioenergetika?

Žabica, tudi moj mož se pregreši. Ima pa mejo, ki se jo drži – en kos sladkega in KONEC (občudujem ga, moje meje so včasih podobne elastiki ;)). Stranski učinki pa – imel je že več fotokoagulacij, ki so bile uspešne in zdaj že nekaj let hodi samo na kontrole. Hvala Bogu, krvavitev v očesih ni več! Zadnje čase ga boli koleno. Bil je že pri ortopedu, ki pa ne najde vzroka za težave… In, kot sem že omenila, ne čuti več hip. To pa zna bit zelo neprijetno…

Primorka, poznam dva fantka s črpalko. Bom obvestila njune starše, naj se kaj “oglasijo” na tem forumu…

Aspera, želim ti enega krasnega in zdravega dojenčka!!! :)))))
Pazi nase!

Kolo, so ti napitki zdravilni samo za začetek sladkorne ali bi znali pomagati tudi starejšim sladkorcem? Ima gospod, ki vam pomaga, kakšne izkušnje s tem?

Imejte se lepo v tem (končno) sončnem dnevu – večer pa si naredite čim lepši! 🙂

Pomaga lahko predvsem mlajšim, za starejše pa ne vem.

naj se se jaz pofockam.
sladkorna je moj vodnik 26 let, takrat sem bil se majhen otrok, ko so me zaceli pikati z iglami (trgati meso ;-)) v roke, noge, rit …

veliko lahko govorim o tem oz. zelim …
lepo, da smo skupaj 😉

klemen

Pa še jaz.

Sem že nazaj z dopusta :((( in od ponedeljka že spremljam naš forum.

Pozdrav

Lepo, da nas je vedno več! Bomo lahko še bolj menjavali izkušnje. Včasih je en praktičen nasvet več vreden kot kup prebranih knjig (čeprav tudi tega ne gre zanemarit ;))…

Tv, naj ti prvi delovni teden čimhitreje mine! Za mano je že kar nekaj tednov… Potem pa kar samo steče, kot da dopusta nikoli ni bilo :(((

Klemen, ti pa dobiš medaljo za prvo moško javljanje! 😉

Pomlad, hvala 😉

sem si jo ze obesil okrog vratu 😉

lp,
klemen

Evo. Še jaz. Tip I, dobra tri leta (tako rekoč mladinec).

Pozdrav!

Hoj,

ne bi bil rad preveč pameten, ampak glikoziliran hemoglobin mu v dveh urah ni nič padel, sploh pa ne iz 10 na 4, saj gre za povprečje nekaj tednov. Nivo sladkorja pa meni mimogrede pade iz 10 na 2, malo inzulina, pa premalo hrane ali preveč miganja in hop …

Povprečen sladkor 4 je pa tudi dokaj nizko.

Poglej

Drž se in vso srečo sinku,

G.

Nova Tanja* in vsi, ki imate enake ali podobne težave se lahko obrnete name. Morda vam lahko pomagam, ali pa vsaj oblažim težave, ki vam jih povzroča sladkorna bolezen. S tipom II imamo odlične rezultate.

Napišite svoj E-Mail in z veseljem vas osebno kontaktiram. Zakaj osebno? Zato ker menim, da je forum sicer čisto O.K., ampak vsakdo od vas je posebna oseba, ki potrebuje tudi zasebnost in lažje je svetovati tako, na štiri oči, saj se na koncu koncev za vsak korak v življenju odločamo sami…

Informacija, ki jo boste prejeli od mene, bo brezplačna in neobvezujoča, kaj boste pa z njo storili, se boste pa odločili sami.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close