Koliko na uro v računovodstvu
Pozdravljena Barca,
kaj menite koliko pa bi morala dobiti jaz, ki že nekaj let delam, v veleprodajnem uvoznem podjetju. Moje delo zajema skoraj celoten potek poslovanja. Urejam uvoze, prejete račune (Knizenje), urejanje bančnega poslovanja, blagajna, potne naloge za 5 zaposlenih, plače nam obračunava zaenkrat še drugo podjetje (zaradi programa)do konca leta, vsa nakazila SIT in devizna, obračučn DDVja, vodenje materialnega knjigovodstva, bilanco pa mi pomaga pripravit kolegica na drugem podjetju. Po vrh vsega pa sem še poslovna sekretarka, prevzema klice, kavice,.. ureja prenočišče poslovnih partnerjev,. skratka delo je tako raznoliko in pestro, da se prepičana da je neto OD 115.000,00 SIT zagotovo premajhen.
Glede na to da naj bi začetnica prejela od 750,00 SIT naprej na uro preko študenta.
Kaj menite, za kakšno plačo bi se morala pogajati? Zaposlena sem bila za določen čas, vendar po poteku tega roka, razen ustnega podaljšanja delovnega razmerja, pogodbe o podaljšanju še vedno nisem prejela in podpisala, kjub večkratnem opominjanju direktorja.
Prijavljena sem na ZPIZ-u to vem, kajti te zadeve sama urejam.
Hvala za nasvet in lep pozdrav.
Migi