koliko na mesec imate?
Poceni in kakovostno hrano in predvsem kozmetiko imajo v DM-jih. Poceni in dokaj kakovostna oblačila pa H&M naprimer.
Raje ne kupujte prepoceni hrane v raznih Lidlih, Hoferjih. Poceni nekakovostna hrana je zgodnja smrt! Se ne izplača![/quote]
Nekakovostna hrana – prezgodnja smrt?? Ah, daj no.
Moji sorodniki, nekaj kolen nazaj, so se prehranjevali z zelo nekakovostno hrano, ker v tistih časih drugače pač ni šlo in dočakali čez 90 let. Mislim, da ni šlo ravno za prezgodnjo smrt…[/quote]
Hmmm…nekaj kolen nazaj so jedli bistveno bolj kakovostno hrano kot je na razpolago danes.
Jedli so svoje pridelke iz njive, ki niso bile z ničemer škropljene in gnojene samo z naravnim hlevskim gnojem.
Poleti so jedli zelenjavo direkt iz njive, krompir, fižol, žgance….pozimi so pa jedli kislo zelje na 1000 načinov pa spet stročnice, kakšen kos mesa na teden, krompir….
Več so porabili tudi svojega sadja, ki danes na več lokacijah preprosto zgnije. Na žalost.
Nekaj kolen nazaj so jedli tudi manj. Pa je bila hrana bogatejša z vitamini in rudninami, ker je bila preprosto vzgojena in pripravljena za uživanje. Telo je bilo veliko bolje oskrbovano z vsem kar potrebuje, kot v vsem balastu, ki ga zaužijemo danes ob množični potrošnji.
Zakaj pa potrebujemo danes vitaminske dodatke? Ker je hrana, ki je lično zapakirana v trgovini, prazna.
Zakaj se danes slabo počutimo po kosilu, namesto da bi dobili energijo?
Ker jemo predelano, mrtvo, hrano, ki po prisilni vzreji in prekuhavanju nima ničesar več v sebi, je samo snov, ki nam napolni želodce. Od tud izvira tudi velio različnih bolezni…uf..to je pa že snov za drugo temo….
Lepo se imejte
Moji sorodniki, nekaj kolen nazaj, so se prehranjevali z zelo nekakovostno hrano, ker v tistih časih drugače pač ni šlo in dočakali čez 90 let. Mislim, da ni šlo ravno za prezgodnjo smrt…[/quote]
Hmmm…nekaj kolen nazaj so jedli bistveno bolj kakovostno hrano kot je na razpolago danes.
Jedli so svoje pridelke iz njive, ki niso bile z ničemer škropljene in gnojene samo z naravnim hlevskim gnojem.
Poleti so jedli zelenjavo direkt iz njive, krompir, fižol, žgance….pozimi so pa jedli kislo zelje na 1000 načinov pa spet stročnice, kakšen kos mesa na teden, krompir….
Več so porabili tudi svojega sadja, ki danes na več lokacijah preprosto zgnije. Na žalost.
Nekaj kolen nazaj so jedli tudi manj. Pa je bila hrana bogatejša z vitamini in rudninami, ker je bila preprosto vzgojena in pripravljena za uživanje. Telo je bilo veliko bolje oskrbovano z vsem kar potrebuje, kot v vsem balastu, ki ga zaužijemo danes ob množični potrošnji.
Zakaj pa potrebujemo danes vitaminske dodatke? Ker je hrana, ki je lično zapakirana v trgovini, prazna.
Ker jemo predelano, mrtvo, hrano, ki po prisilni vzreji in prekuhavanju nima ničesar več v sebi, je samo snov, ki nam napolni želodce. Od tud izvira tudi velio različnih bolezni…uf..to je pa že snov za drugo temo….
Lepo se imejte[/quote]
Zato pa je bila življenska doba 45 let………………………ker so tako zdravo in kakovostno jedli, pa še telovadili so vsak dan, ko so krampali na njivah, ker ni bilo strojev…………..
Čeprav non stop ful delam in zaslužim ok, je moje življenje na kreditih. Včasih delam kako stvar intenzivno dva meseca, pol gre pa naročnik v stečaj.
Zaradi obilice dela me potem oplaknejo še pri vrtcu, pa tudi pri otroških dodatkih.
Saj bi gledala v luft, pa bi dobila vse te podpore, samo nisem tak tip, da bi našla vrhunce svojega življenja v posedanju po kafičih, brezdelju in kakih 600 evrih. Zmorem in hočem več.
Ampak naj že kdo ustavi to neplačevanje! Kot da imamo legalizirano krajo in nateg.
Pri nas pa smo trije. Ena pokojnina cca 500 €, ena plača 1000 €, tretji član je pravkar izgubil službo, torej imamo skupaj cca 1500 € na mesec. Stroškov (elektrika, voda, kurjava, telefon, internet, stroški v bloku, dodatno zavarovanje…) je skupaj 350 €, pa nam nič ne manjka. Čez mesec nam uspe celo nekaj privarčevati. Morje imamo blizu, ker živimo na Obali, enkrat do dvakrat letno si privoščimo tudi krajši oddih v toplicah (štiri dni)..
pr nas mata tastra dva vsak po ene 5000€ neto pa še včash dobita ene bonuse al kaj..pa mormo zadne čase ful šparat, si skor nč ne prvošmo.Ta let smo recimo šli sam dvakrat z gliserjem iz Portoroža u Benetke pa tud nobenga tapravga smčanja ne bo , sploh unga s helikopterjem u Francij.
Bi se kr odselila, pa naj mi tastari dajo preživnino pa bo
32.700 € mesečno
Imamo pa dve zazidljivi parceli v skupni površini 1,2 ha , 4 ha gozda in nezazidljivih parcel skupaj 145 ha. Dve stanovanji (4sobne) in ena garsonijera, dve hiši in en vikend velik 220 ha (nanj sem pa prav res čustveno navezan). 4 avtomobile en gliser in dve jadrnici. Moj penis meri 33 cm.
…žalostno…[/quote]
Zakaj pa žalostno? Niso vsi za družino in otroke. A bi morala imeti otroke samo zaradi “ker tako pač naj bi bilo” ?
Jaz jima privoščim – naj uživata življenje!
Če bi sama verjela v drugo življenje, bi izbrala enako pot. Uživala svoje življenje!!![/quote]
Pa tvoji otroci to vedo? Da se še enkrat ne bi odločila zanje??
Žalostno, ja, ne sprašuj, zakaj!
Lepo se imejte[/quote]
Ja, jedli so krompir in žgance, dan za dnem…..
kakovostno, ni kaj.,…