Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč koliko NA DAN spije vaš mož- alkohol?

koliko NA DAN spije vaš mož- alkohol?

Elitni alkoholizem je čisto nekaj drugega kot tisti običajni, s cenenimi vini in pivom … In pa res super, da bodo vaši otroci se znali elitno napiti. Če se napiješ z dragim vinom zgledaš čisto drugače, kot če te vrže en navaden Starček![/quote]

super odgovor, sem se prav nasmejala :)) sama sicer ne spadam med patetične orto abstinentke, ker se ga ne nabutam niti enkrat na leto, prav tako ne moj partner..in neskončno sem vesela, da ne spadam med t.i. slovenceljne, ki se skrivajo za “kulturo pitja”, pa za “2 dcl za zdravje” in ostalimi neumnostmi..[/quote]

Ali se pa čistunstvo skriva za ‘oh, kako ste grozni, mi spijemo samo kozarec na leto.’ ??

Zmerno pitje je DOKAZANO najbolj blagodejno in zmerni pivci so v povprečju najbolj zdravi. Izvolite pogledat številne raziskave. Samo zato, ker določen procent NE ZNA ali NE ZMRE zmerno pit, niso vsi, ki redno zmerno pijejo, pacienti. če vam ne paše, okej, samo tega ne razumem, zakaj je treba zviška gledat na vse, ki jim?!

Tam, kjer je največ demoniziranja in patologiziranja, je posledično tudi največ demonov in bolezni. In ne obratno.
še blj kot pitje pa je slovenceljsko kazanje s prstom na druge – v veri, da smo boljši, pametnejši in oh in sploh bolj prosvetljeni.

tipično :)) ne da se mi kregat, povedala sem svoje mnenje, naj si misli kdo kar si hoče..jst mam doma tako, kot mi paše, drugi pa tudi..spadam pa med tiste srečnice, ki nikoli niso v skrbeh kakšen bo partner prišel domov in obratno..če sem za koga čistunka in nosim v sebi demone in podobno (spet mi gre na smeh – preveč nadaljevanke supernatural po moje :)) tudi prav 🙂

Upam, da se hecaš.
Mož spije precej, vsak dan po par piv. Sama nič.
Danes se govori o manj tveganem pitju, kar je najbolje da si pogledate na http://www.nalijem.si
Ne pozabite, da vsaj en dan v tednu nič – no, če želite piti manj tvegano!

tisti ki pije dnevno 5-6 piv naj gre na zdravljenje.toliko sem pil jaz pa sem se zdravil in mi ni žal

Veš mogoče pa pijejo, samo njihove žene tega ne vedo. Doma so pa itak najbolj pridni…
Sploh pa, katera bo priznala.[/quote]

Jaz se z alkoholikom nikol ne bi poročila, ker so sam hudič – se mi s tem pač ne da ukvarjati … raje spijem pirček, in to VSAK dan :):):) Moj pa pije veliko manj – imam srečo 🙂

Tukaj se ne gre za moske ali zenske! Tukaj se gre za šibke ljudi, ki ne znajo spiti normalno. Tako pijan moski kot- pijana zenska nista privlačna in sta odvratna.
Sam spijem kozarcek dva, ob dobri druzbi z enakimi ljudmi. Alhokol pa ni za vse. Eni so bolj odvistniški in ga zacnejo izrabljati. Potem pa so tukaj nesrece, agresija, locitve….in to vse zaradi pijanckov ki pravite: “pa kaj tri piva so nic to je za žejo.” Slovenci so sploh nagjeni k nalivanju in mislim, da bi morali tukaj crto potegnit in pomagat ljudem. Kr je veliikoo prevec negativnih stvari in nesrecnih zivljenj zaradi alkohola. Zakaj ga nebi izločli, ali pa vsaj zmanjšali količino za samo ob praznikih?

Jaz si z veseljem ob kosilu in/ali večerji, privoščim deci dobrega vina, partner pa vina ne mara in si raje privošči pivo, ob kaki drugi priložnosti. Včasih si zvečer ob kakem dobrem filmu tudi zdeliva kako dobro tuje malo pivo, itd. Parkrat na leto spijeva kaj več ob kaki posebni priložnosti, nikoli pa se ne napijeva ‘do mrtvega’.

V zmernem uživanju alkohola ne vidim problema, tistega deci vina ob jedi itak sploh ne čutiš, tudi alkohol v krvi je po enem kozarcu daleč od zakonskih 0’5 … Ko pa redno piješ zato, da bi bil (in si) pijan/a, je pa drugo, seveda … in v tem primeru se začnejo problemi!

Kdo ima pravico postavljati limit? Smo zelo različni. Prisluhnimo telesu. Dihajmo. Če začutimo hmelj, pijemo. Jaz rad uživam hmelj, torej pijem pivo, kolikor mi telo pravi, da želi. Limitov ni, spiješ in greš spat. Glih bruhat ne, ker  presežete limit zdravja. Meni je lepo. Voda mi gre le občasno po grlu.

Odgovor na objavo uporabnika
Messo89, 11.11.2016 ob 15:53

Tukaj se ne gre za moske ali zenske! Tukaj se gre za šibke ljudi, ki ne znajo spiti normalno. Tako pijan moski kot- pijana zenska nista privlačna in sta odvratna.
Sam spijem kozarcek dva, ob dobri druzbi z enakimi ljudmi. Alhokol pa ni za vse. Eni so bolj odvistniški in ga zacnejo izrabljati. Potem pa so tukaj nesrece, agresija, locitve….in to vse zaradi pijanckov ki pravite: “pa kaj tri piva so nic to je za žejo.” Slovenci so sploh nagjeni k nalivanju in mislim, da bi morali tukaj crto potegnit in pomagat ljudem. Kr je veliikoo prevec negativnih stvari in nesrecnih zivljenj zaradi alkohola. Zakaj ga nebi izločli, ali pa vsaj zmanjšali količino za samo ob praznikih?

Alkohol ni problem, če veš kdo si in kaj počneš. Alkohol je problem za tiste, ki ne razumejo in iščejo izhod iz svojih zablod.

Ne nabijaj, jaz pijem po občutku in 5-6 pirov je zame obilen obrok. Vsekakor manj škodljiv kakor zajeten obrok mastne svinjine z krompirjem. Voda je bolj za osvežitev telesa.

New Report

Close