koliko mleka ob uvajanju goste hrane
pozdravljeni, zanima me koliko mleka naj bi se pojedla moja 6 kg punčka ki ima pod streho ze kosilo okoli 150 gramov in vecerjo uvajamo okoli 100 gramov z mlekom in dodatki zaenkrat. odkar je dojela zakaj je zlicka mleka vse manj hoce, okoli 500 ml ga popije sedaj ko smo uvedli se vecerjo. kaj menite? bi jo morala zbujati ponoci al se prepustim njenemu toku da samo toliko popije,. pa se to :do kdaj nedonosencki naceloma pijejo zelezo, me ga kar se pijemo…hvala za odgovore..lep pozdrav ;_
Kot predvidevam glede na kilograme, železo in omembo nedonošenosti, je bila vaša dojenčica rojena prezgodaj, a je že dopolnila starost za uvajanje goste hrane. Če to drži, potem se lahko povsem prepustite njenim željam in okusu – in pripravljate raznolike obroke goste hrane, mleko naj bo za (hitri) jutranji, večerni ali nočni obrok (če ga zahteva, ne je zbujat!).
Železo večina dobiva vsaj do 6 meseca starosti, “bledični” in tisti, ki so bili dolgo dojeni, tudi še dlje. Če dobivate Ferrum Lek, pa ga itak ne morete “predozirati”.
Najboljši sogovornik za takšne odgovore pa je vseeno izbrani pediater, ki ve veliko več o dojenčici kot jaz in lahko tudi na pogled (ali s preiskavo krvi) presodi, koliko železa res še potrebuje…
Pozdrav,
drzi nasa puncka je bila skrajna nedonosenka 23 tedenska,sedaj je stara 4.5 mesecev, mislim da ze veste za katero puncko gre, lamia vam posilja poljubcek:). mene je malo panika zagrabila ker noce vec kaj dosti mleka, ko pa vidi zlicko se smehlja..pa se bojim da je npr. 500-600 ml premalo kolikor ga spije na dan poleg gostega obroka. hvala za odgovore, tudi pediatrinja nam je rekla tako za železo…ali je 6 kg lep dosezek nase puncke ? velik pozdravcek…
Šest kilogramov je super za takšne drobižke, kot je bila Lamia. In če se ob pogledu na žličko smehlja, ob pogledu na stekleničko pa kremži, je to samo za pohvalit 🙂
Tudi jaz pošiljam Lamii koš poljubčkov (ne le mojih, so se vse sestre prištulile zraven :-))
Se vidimo v soboto v Mostecu!