Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija koliko mleka je potrebno

koliko mleka je potrebno

zanima me koliko mleka mora popiti moj 3 mesecni decko ki je rojen z 850 grami, komaj se se borimo da popije 130 ml na obrok in na dan cca 600-650 ml. ima 5 obrokov, s tem da sem ga zacela ponoci enkrat buditi da vsaj malo poje, zgodilo se je da je dete spalo o 18-4 zjutraj in to se ni je zdelo prevec. imamo 5400 gramov. hvala za nasvet. zelo je lenuskast hranjenje traja vec kot uro, mordA zaradi krckov, kaj mi svetujete, prosim za vas dragocen nasvet..hvala pozdravcek

Spoštovani,

čestitam za 5400 gramov, le malo 850-gramskih to uspe pridobiti v prve pol leta.

Zato se ne bi prav nič “sekirala”, če spi vso noč (no, raje naj spi med 22. in 8. uro zjutraj).
Da potrebuje celo uro za hranjenje, pa je res preveč, tudi za dojenčka s krči.

Če ni na vašem mleku, poskusite zamenjati “formulo” za takšno, ki jo bo pil z veseljem (morda mu okus sedanje ni všeč?). Ali pa je razlog počasnega pitja premajhna luknjica v dudi? Počasi bo čas tudi že za uvajanje goste hrane, ki bo “zaposlila” kuharsko mamo in popestrila fantov jedilnik. Tudi krčki bodo minili…

Srečno,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close