Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Koliko mesecev je za vas 16 tednov?

Koliko mesecev je za vas 16 tednov?

Če katera ve naj mi prosim pove,ker ne vem kako to računaš?hvala

4 mesece

Ko boš noseča 17 tednov bo ravno 4 mesece.

Število tednov nosečnosti deliš s 4,4 in dobiš (seveda ne čisto matematično natančno, ampak približno) izračun v mesecih. To se pravi, da je 16 tednov enako malo več kot 3,5 meseca nosečnosti.

Če bi želela še natančnejši izračun, pa vsak dan nosečnosti predstavlja cca 0,14 tedna. Se pravi, če si recimo noseča 18 3/7, to je 18 tednov in 3 dni, je formula torej

18,42 / 4,4 = 4,186

so to dobri 4. meseci.

So pa zgornje formule plod domačih tuhtanj in se priporočam, če me bo katera bolj matematike vešča nosečnica korigirala.

LPE

tedni x 7 / 30. 16 tednov je torej 3.7 meseca

Jaz pa računam takole:

zadnja menstruacija npr. 20. v mesecu, pa vsak naslednji dvajseti se šteje en mesec.

npr. sedaj sem sama v 20. tednu, vendar bom v petem mesecušele, ko bomo 20.8 – (takrat bom 22. tednov)…..in tudi z datumom poroda se super ujame. LP

ne bo držalo, ker bi bile potem noseče 10 mesecev (40 tednov).

Lahko šteješ mesece naprej od ZM ali pa nazaj od PDP.
Nosečnost (praviloma) traja polnih 9 mesecev + 1 teden.
Primer:
ZM je recimo 10.1.2006, PDP po koledarju je 17.10.2006. Vsakega 10. v mesecu načeloma dopolniš novi mesec.

LP

predrage,
saj smo nosece 40 tednov = 10 mesecev po luninem stetju. in tako stejejo tudi ginekologi (vsaj moja in vem, da ostalim tudi).
En mesec je tocno 4 tedne. kar prestejte tedne (ne dneve) do PDP, tocno 40 jih je!

Po koledarskem smo pa nosece 9 mesecev in 1 teden. samo kako bi pa steli natancno, ker je 1x 31 dni, 1x 28, drugic 30….sej bi se nam zmesalo!!!

jaz sem v 37 1/7. zato pa se steje po teh sedminah, nima veze koledarski mesec.

🙂

ce to velja zame:
koledarska in lunina nosecnost je razlicna.
in to zato, ker je po lunini lazje racunat, ker je pac en teden natanko 7 dni in en mesec natanko 4 tedne.

sej koncni izracun je isti, samo odvisno kako stejes. ampak sem prepricana, da tebi G tudi steje tako kot meni, po sedminah (luninem koledarju).

sicer imas pa po vseh straneh/revijah/clankih……kjer je opisana nosecnost po tednih 40 tednov.
no, samo to sem se hotla dodat.

vse to je že res, ampak to vemo predvsem nosečnice in tiste, ki so to bile pred kratkim…če greš npr. kaki kolegici (ki še nima otrok) ali kakemu tipu to razlagat bosta rekla, da si čisto mimo in nihče tega ne posluša, ker enostavno ne razume. masa ljudi najlažje razume, če povemo po mesecih…no vsaj meni se je tako dogajalo, zato sem svojo nosečnost štela po tednih kot pri gin, po mesecih pa vsakega prvega – nov mesec, dokler ni prišel deveti:)

sstudentka:
ja, jest tud tako delam. zase stejem kot moja G, po tednih in na koledarju imam tudi tako oznaceno za “ostale” pa govorim kar od 1. v mesecu.
je res najbolj pametno, ker se tako izognes razlaganju….

prosim pomagajte mi….
zadnjo menstruacijo sem imela 16.9.2010
zanima me točno koliko sem noseča

Ojla,
če je bil prvi dan ZM 16.9.2010, potem si danes noseča 9t 3/7.

Pa lepo nosečnost ti želim :-))

nevem od kod ti to, ampak ko imaš 17 tednov si v 5 mesecu. lp

New Report

Close