Najdi forum

Koliko kopalnic v hiši?

Pozdravljeni,

čez dober mesec začnemo z gradnjo hiše in seveda so vse misli usmerjene sedaj samo v to. Imam pa eno vprašanje oz. potrebujem nasvet.
Gradili bomo hišo s kletjo, pritličjem in mansardo. V kleti mi je čisto logično, da imamo stranišče in umivalnik. V pritličju imamo v kopalnici tuš kabino, umivalnik, bide in pa ločeno stranišče.
V mansardi pa imamo spet kopalnico z veliko kotno bano, umivalnikom, bidejem in ločenim WC-jem.
Sprašujem se, čemu bi sploh imela v pritličju tuš? Po moje je boljše, da v mansardi sploh nimamo bane, ampak samo tuš, v pritličju pa ga tako ne rabimo.
Prosim za kake pametne nasvete, da ne bom potem samo čistila dveh kopalnic, uporabljali bomo pa samo eno.
In še eno vprašanje, kje imate pralni in sušilni stroj? Meni je malo mimo, da bi mi ropotala v mansardi in da bi potem tovorila mokre cunje gor in dol.

Lep dan vsem,

Ž.

Mi imamo v kletnih prostorih kopalnico s tušem, saj je poleg savna. V bivalnih prostorih (vsi v enem nadstropju) pa imamo kotno masažno banjo, ki ima pršni zaslon in se v njej tudi tuširamo. Min. enkrat tedensko pa se vsak član družine tudi namaka.
Vse je odvisno od želje oz navad tvoje družine. Če se v banji ne sproščate, potem res nima smisla, da jo imate. Navsezadnje je banja kar velik strošek.
Pralni in sušilni imamo v mali pralnici, ki je povezana s kopalnico. Ko se slečemo, umazane cunje odložimo v koše, brez da bi zapuščali kopalnico. V pralnici je še veliko korito, omarica s čistili, metla… S to pralnico sem strašno zadovoljna, saj je res praktična.

Živi in pusti živeti

Misli dolgoročno. Upam, da imate v pritličju tudi sobo, ki bo nekoč vajina spalnica. Pri 60+ bosta vedno težje hodila po stopnicah. In zato potrebuješ tudi tuš kabino ali pa vsaj cevi, da jo nekoč lahko vgradiš. Potem moraš pomisliti tudi na to, da nikoli ne veš, kaj te v življenju čaka. Kaj če (Bog ne daj) kdo postane invalid? Tista tuš kabina kar naenkrat postane nujna. Tudi vrata morajo biti povsod dovolj široka, da lahko z vozičkom zapelješ skozi.
Zdi se mi edino, da dveh bidejev povprečna družina ne potrebuje. Mi smo ga nekoč v hiši že imeli, pri fantu ga imajo tudi, pa ni prav nikoli v uporabi.
Pralni in sušilni stroj pa bomo dali v eno čisto majhno sobico, namenjeno samo temu. Nad njima bodo police, kamor bom zlagala perilo. Ko se ga bo nabralo dovolj, ga bom pa zlikala. Likalnice ne bom imela ločene, ker sovražim majhne prostore in me zmrazi ob sami misli, da bi morala notri sama likati 🙂 Bom raje navlekla cunje v dnevno sobo in likala pred tvjem.

Mi imamo pralnico v kleti, v pritličju imamo manjšo kopalnico s tuš kabino in umivalnikom ter ločen WC, v mansardi pa imamo večjo kopalnico s kotno masažno bano ter ločen WC z bidejem. Za nas je tuš kabina bolj primerna v pritličju, kajti ko poleti kaj delaš zunaj, sploh če kosiš travo, prideš pri terasi noter in je kopalnica blizu, če bi bila v kleti bi morali po stopnicah dol in bi tako umazanija letela po celi hiši. Bana pa je tudi zelo uporabna, sploh pozimi.

mi imamo v kleti pralnico, kar mi je super.včasih tudi obesim zunaj in ne rabim tovorit cunj iz drugega štuka dol,V pralnici imam tudi eno omaro za sezonske cunje in likalno desko.v prvem nadstropju imamo kopalnico s tuš kabino, v dugem kjer so splanice pa samo wc z umivalnikom and thats all.Je res da imamo manjšo hišo in ni prostora, niti potrebe za 2 kopalnici.Preden smo predelali hišo smo imeli pralni stroj v kopalnici, pralnico smo naredili kasneje in ta varianta zdaj mi je ful praktična.Je pa res, da ko je perilo posušeno in zloženo, ga je treba nesti v dug štuk.Košaro s perilom pustim na stopnicah in tisti, ki gre prvi gor vzame košaro s sabo.

Mi imamo v pritličju samo wc za goste. In pralnico, ki je z jaškom povezana s kopalnico v prvem nadstropju. Ta pa je res luksuzna: ogromna, z balkonom, masažno kadjo tušem, bidejem, wc. Imam raje eno, pa tisto ta pravo! Dveh naša mala družina itak ne bo uprabljala nikoli.

Za kaj za vraga se v današnjih časih sploh še uporablja bide?!

mislim, kje pa živiš? Jaz si kopalnice brez bideja ne predstavljam oz. sem bila nesrečna v bloku, ko ga ni bilo.

No, eni pa solato v njem umivajo…..baje….

Dej, blažka, preveri svojo funkcionalno pismenost.

Vsaka etaža vsaj en wc in najmanj tuš. Na vrhu, če so spalni prostori, pa naj bo večja kopalnica z vsemi udobnimi elementi kot so masažna banja, tuš, bide, ločen wc.

V kleti ali v pritličju pa naj bo ta kopalnica tudi opremljena s pralnim in sušilnim strojem in posebnim prostorom za perilo.

Nič ni škoda vgrajevati zdaj kot potem razbijati in širiti.

New Report

Close