Čau!
Jaz naprimer imam to zelo premosorazmerno urejeno – shujšam 1 kg in imam za 1 cm manjši obseg trebuha. Prsi in bokov si ne merim, ker me ne motijo…. trebuh pa si izmerim tam kjer ga je največ. Je pa to precej težko ocenjevati…. jaz imam eno normalno težo glede na svojo višino (166 cm in 62 kg, športna postava…… shujšam 1 kg v enem dnevu ali pa v enem mesecu ne…. odvisno. Prav tako sem včasih napihnjena in tisti cm takrat čisto nič ne pomenijo…. Po mojem ne boš dobila nekih zadovoljivih odgovorov na to vprašanje…
Ja, odvisno od posameznika oz. njegovega tipa postave, spola in tudi začetne teže (razlika je, če hujšaš 10 kg pri 120 kg ali pa 65 kg telesne teže).
Če ti kaj pomaga: jaz sem za vsakih cca 10 kg oblekla eno konfekcijsko št. manjša oblačila. Koliko cm pa je med posameznimi konfekcijskimi številkami, pa ne vem.
razumem, da je odvisno 🙂
ampak pol lahko tak iz povprečja vidim, kako približno gre pa še zanimivo je kako se razlikujemo
kot npr. 1 kg za 1 cm trebuha.. sicer sta samo dve to potrdili, ampak sigurno jih je še več 😉
za sebe vem da imam isto težo kot obseg stegna – najširši del, če se zredim za 1 kilo, se tudi obseg stegna poveča za 1 cm, ostalim meram pa nisem toliko posvečala pozornosti pod kakšnimi pogoji so se spreminjale, zato me zdaj zanima kako bi lahko to potekalo
draga nonimus, že večkrat sem prebrala kako tvoje sporočilo – in dobronamerna pripomba: mislim, da si obsedena s hujšanjem, kontroliranjem hrane in na meji z motnjami hranjenja. svetujem ti, da si poiščeš pomoč. zdi se mi, da si še zelo mlada – za mladostnice je veliko različnih skupin za okrevanje od motenj hranjenja – ki so v pomoč, da si človek uredi svoj odnos do tega. z motnjami hranjenja si lahko zelo zelo zavoziš življenje. škoda te je.
Motnje hranjenja sem že premagala, vsaj mislim da sem. Ampak včasih se zgodi toliko dogodkov, ki te totalno dotolčejo in potem si spet na začetku. Se pa vsak dan trudim, da mi to ne bi prišlo do živega.
Izbrala sem si neko idealno težo, ki sem jo tudi dosegla in mi je bilo dovolj (prvič v življenju, da sem bila zadovoljna s sabo) in sem jo hotela samo vzdrževati, ampak se mi ni posrečilo, zato bi zdaj rada samo prišla nazaj na tisto težo. To je vse 😉
Kar se tiče kontrole pa.. jah, ni vidna samo pri prehranjevanju hehe