ITM pravi takole:
Višina: 166 cm
Teža: 48 kg
Stanje: Podhranjenost
Indeks telesne mase: 17.4
Idealna teža [KG]: od 51 KG do 68 KG
Po mojem ta teža ni idealna, ampak kar konkretno prenizka. Ok, izjema so lahko ženske z res graciozno konstitucijo, ampak takšnih je po mojem malo. Pri povprečni konstituciji na takšno višino fino sede kakšnih 55 – 58 kg. 68 kg se pa ne glede na ITM tudi meni zdi preveč.
Pri 166 cm imam 57 kg, pa še mi vsi pravijo, da sem presuha. Sem jih imela pa tudi že konkretno manj, a nisem fukcionirala tako kot bi morala. Tako da zase dobro vem, da ne smem iti pod 54 kg.
Zame je idealna teža kar tale, na kateri sem, pozimi dodam še malce zraven, kar pa na pomlad takoj zgine.
Ne bom ti solila pameti, ker so jo že meni dovolj, pa vem, kako je. Če ti pri tej kilaži normalno funkcioniraš, je pač zate ok, drugače pa ravno ni najboljše.
meni se zdi 48 ok. ampak mogoče res le za mlajša dekleta – idealna teža. vsaj kar se vizuale tiče. je pa res, da se o okusih ne gre prepirati. meni so všeč vitki ljudje, tako imam tudi fanta, ki ima le nekaj čez 60 kg (178 cm), pa je zdrav fant, z redno, zdravo prehrano, redno teče, telovadi.
sama sem podobne višine, s kakšnima 2 kilogramoma več, pa bi z veseljem imela še kakšno manj.
je pa tako, da moja mami, ki je stara že preko 50 let, ne izgleda dobro, če ji kilogrami močno padejo pod 60 (podobne višine kot jaz).
Odvisno od konstitucije in mišic. Meni nobena suhica brez mišične mase ne zgleda lepo.
Sama imam 170 cm in 55 kg, redno pa hodim na fitnes ravno zato, da nisem brez postave.
Saj se sama vidiš v ogledalu, kako izgledaš. Pusti ostale, ki ti karkoli govorijo, saj iz njih večinoma govori žlehtnoba. Saj poznaš stavke: ta zihr nič ne je, je čist anoreksična; pa je punca čist normalna.