Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Koliko je žensk, ki bi ob ločitvi pustile otroke možu, pa …

Koliko je žensk, ki bi ob ločitvi pustile otroke možu, pa …

Črna dama: bravo

PikicaR: jaz poznam dosti parov ki imajo skupno skrbništvo (ne živijo v Sliveniji). In to perfektno funkcionira. Otroku ostanejo mama in oče. Namesto da bi jih kot pri nas odvetniki in sodišča čisto do konca skregali ti ljudje se morajo zmenit. V dobro sebe in otroka. Vsak od njih ve da je enakopraven partner in da če bo nagajal lahko ostane brez skrbništva. Slaba stran tega je da se otroci selijo. Ampak otroci so prilagodljivi. Mislim da se dosti lažje prilagodijo temu kakor kreganju in izgubi enega starša.

Tinchy: to da naj bi otrok potreboval starše do 30 leta sodi po moje v patologijo. Če bi tak starš res ljubil otroka bi mu dal brco v rit. Ampak ponavadi taki starši to sami želijo ker se bojijo ostati sami.

Zakaj se vedno pogovarjate o “izgubi” enega starša??????? Ne gre za izgubo starša. Če je starš, kot se spodobi, ga otrok nikoli ne izgubi.

V moji okolici je ena družina, kjer je oče raje kot da bi se ločil, ker ga je žena varala, naredil samomor. V tem primeru pa res gre za izgubo starša! Zakaj za vraga definirate ločitev kot izgubo torej?! Moje dete ni izgubilo očeta. Kvečemu ga je le še bolj pridobilo. Zdaj se vsaj trudi biti kvalitetno z njim, ko sta skupaj!

Poleg tega, ste vse aplavzirale “črni dami” na njen prispevek, ampak nobena se pa ni zjasnila, ali aplavzira zaradi predaje skrbništva ali zato, ker dela otroku v dobro. Nobena od vas namreč ne pozna situacije in ne morete aplavzirat za nekaj, kar je domnevno bolje za otroka. Otrok je človek. Najsibo še tako majhen, ko je to velika prelomnica zanj.

Pazite, da vam ne bo še prehitro prišlo v kri to, da je tole odrekanje skrbništva mater in dodelitve očetom, pravilno početje! Vse je odvisno od očeta! Nimajo vsi otroci takšnih očetov, kot ga ima otrok “črne dame”, pa če ga sploh ima. Eno je ljubezen do otroka, drugo je odgovornost do otroka, tretje je pa spet teža bremena “imeti” otroka. Vse troje pa lahko vodi k istemu rezultatu, če je napačno tolmačeno.

Zato “črna dama”, ti ne bom čestitala, ker si se odrekla skrbništvu. Če je res bolje za otroka, da je pri očetu, potem ne potrebuješ čestitk, ker si ravnala edino pravilno. Torej EDINO pravilno, le to je pot, ki je prava za vajinega otroka. Če pa ni za otroka bolje, pa si še manj zaslužiš besed, samo zato, da boš pionir v novem valu mode predaje in prevzemov skrbništev nad otroci, ki kot pehota vojakov padajo v naših/vaših bitkah.

Moja bivša žena je zapustila otroke, ker je ugotovila, da potrebuje več svobode tako, da je odhajala od doma, tudi za par dni in se seveda tolažila pri drugih moških, prihajala domov alkoholizirana, zanemarjala otroke in dom. Na koncu je sama odšla in pustila otroke svojemu možu, se pravi meni. Vedno je bilo veliko izgovorov,  kako je preobremenjena pa čeprav ni hodila v službo celih 16 let. Danes so otroci odrasli, vendar me moti, da se vedno iščejo strokovni izgovori za takšno početje, vendar iskreno povedano to niso niti matere niti zrele osebe, ki vse to počnejo iz čistega egoizma in jim ni mar za deco. To so izrodki družbe, ki niso niti žene niti matere. Pika

New Report

Close