Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Koliko doplačate za bele zalivke?

Koliko doplačate za bele zalivke?

Evo, danes po dolgem času pri zobarju (ima koncesijo), menjava eno zalivko, se odločim, da jo nadomestim z belo. Pol pa šok, 45 € doplačila?!!! Meni se to ne zdi normalno. Da ne rečem, da me zdaj zob ful boli….:-(

Slab in drag zobar. Mene nič ne boli. Cena je pa enaka, ampak privat, brez koncesije. Tista koncesija je kr neki, nikol ni ta prav datum, da te vzame, pa še to samo enkrat na leto. Vsaj moja bivša zobarka je bila taka.

odvisno od števila in velikosti ploskev,
ena normalna ploskev 20€

Privat zobarca, 30 EUR za belo plombo.

Tudi moja 30 eur in z računom. Naredila mi je tri plombe in je bilo vse skupaj 107 eur (pregled, poliranje,…) Eno sem plačala, dve sta šli na zzzs.

Bele ne gredo na ZZZS?????

do petice gredo, naprej so za plačilo

A mi lahko pls poveš, kje to piše uradno črno na belem? Ker meni moja zobarca računa vse po vrsti. Pred mesecem sva delali petko in mi jo je gladko zaračunala.

Piše črno na belem. Moja ima plakat na vratih, na katerem piše, kaj krije obvezno, kaj dodatno in kaj se doplača. Plakat je od ZZZS in je napisan tudi predpis, ki to ureja. In ja, zalivke na vidnih zobeh grejo na zdravstveno. 85% na obvezno, 15% na dodatno. Nisem pa prepričana, če se petica še šteje med vidne zobe. Se mi zdi, da gre samo do 4.

Najboljša rešitev: poklicat direkt na ZZZS, pa vprašat.

koncesionar, 30€, ampak ne na prvih treh zobeh, tam je brez plačila.

jaz sem šla včeraj normalno na pregled… popravila naj bi mi dva zoba za dve bele blombe sem plačala 40 € … katastrofa!!

New Report

Close