koliko colsko kolo za 4-letnika?
Mi smo za našega 4-letnika kupili 16 colskega. Smo iskali 14, pa nas je v 5. trgovini prepričal, da bi bilo 14 colsko kolo metanje denarja stran, saj je minimalna razlika. Pa še težko jih je za dobit.
Odvisno je tudi kako velik je otrok. Naš 4-letnik ni ravno med večjimi ampak se vseeno spravi nanj, tako da smo prav zadovoljni z nakupom.
Tudi mi imamo 16 colskega in ima še malo težav s sestopanjem in zaganjanjem, ker ne doseže povsem do tal, sicer pa ga povsem suvereno obvlada in se že lep čas vozi po 2 kolesih.
O, Skrbna, fajn tale tvoj pobič. Koliko je star in visok? Naša skoraj 4-letnica ima tudi takega, pa je po moji presoji še daleč od suverenega obvladovanja. Je pa res, da ga je dobila že pri slabih treh letih in ga zaradi nezmožnosti obvladovanja ni toliko uporabljala in vaja ni mogla narediti mojstra:((.
Naš je zvozil po dveh kolesih že lani na 10 colskem kolesu, pri 3,5 let, vendar je potem fasal inf. mononukleozo, ki ga je povsem zdelala in položila za dobra 2 mes. Letos je najprej vozil še 10 colskega, nato smo šli na 16 colskega, vendar prvih 14 dni s pomožnimi kolesi, kar pa se mu je zdelo hudo za malo in je ves čas tulil, da bicikle preč. Potem sta se z atijem eno popoldne spravila na eno vaško pot, kjer je trava okoli in okoli in mulo je zvozil tudi na tem. Ga še ne puščamo samega na cesto v promet, se pa sam vozi po kolovozih in drugih bolj varnih poteh, npr. kolesarskih in označenih planinskih poteh, kjer ni prepovedano za kolesarje.