koliko cena fasade na m2
jaz sem iskal pol leta pravega ponudnika cene se sicer vrtijo od 7000 do 9000sit po metru v ceni je vse to kar si nastel.vse je odvisno kaj hoces mislim na detalje.jaz sem nasel nekoga ki za vse to kar si nastel naredi se ceneje pa ne da bi gledal da bo najcenejsi.nekako je bil najbolj odkrit.nina1 napisal:
> živjo
> ali mi lahko prosim kdo našiše koliko povprečno stane cena
> fasade na m2, v to je všteto polaganje storiporja 10 cm, 2 krat
> siv premaz, vgradnja okenskih polic, obrobe 10 cm pri oknih in
> vratih, barvni sloj).
>
> hvala za odgovore
Hvala Baggy za številko. Sm komi sedaj šla na forum, tako da bom verjetno jutr poklicala. Sm pa dobila že en predračun in sicer m2 fasade s 5cm stiroporja 6.300 sit. Vem pa, da ni vse v ceni in da ne smeš vedno gledati na višino zneska ampak na kvaliteto, zato sem si šla tudi ogledat tri njihove fasade in so videti o.k. En drug mi je dal 7.500 sit. Gremo dalje.
baggy, veš, kaj pa mene najbolj spravi do plafona: da “strokovnjaki” predlagajo tako malo izolacije češ da za večjo debelino bi morali pa še zunanje okenske police menjati!!!! Pri takšni investiciji!!!!
Druga natega, ki jo komaj prenašam, pa je prepričanje, da so porotherm, ytong in podobne reči same po sebi enako izolativne kot cigel + izolacija! Malo morgen! Vsaka taka reč potrebuje TUDI izolacijo, morda le malo manj!!!!
no zdaj ne vem ali hisa ze stoji ali ne jebes ti okensko polico oprosti izrazu to je najmanjsi problem zamenjat ce je potrebno ce nenaredis dovolj dobro izolacijo potem se ti avtomatsko podrazi kurjava glej kurjava je zato drazja vsako leto fasada je le dolgorocna investicija zato to ko delas pri tej zadevi ni popuscanja in poenostavljanja.je pa res da je v danasnjem casu vsa jaz ne bi vec delal zidano hiso ker so prevelike izgube na izolativnosti.narod se pac za to odloca zato ker ni denarja zidano hiso pac lahko delas postopoma ce se ti ne mudi pa se veliko lahko sam naredis.tako pac je.sodec po temu ker sprasujes za fasado tebi ze stoji hisa.