Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost KOLIKO ČASA TRAJA ZALJUBLJENOST?

KOLIKO ČASA TRAJA ZALJUBLJENOST?

Pozdravljeni!
Zanima me koliko je trajalo vaše najdaljše obdobje zaljubljenosti-mislim na tisto vrsto zaljubljenosti, ko si z osebo samo v prijateljskih odnosih ali pa je na primer tvoj bivši/bivša.

Kaj pa v ljubezenskih zvezah…Po kolikem času ste opazili, da je zaljubljenost(ljubezen)izginila?

Hvala.Lepo se imejte
tanci

Hm, neka moja prijateljica je rekla, da je bila 2 leti zaljubljena, potem je slo pa ze za navezanost in da ne more it narazn s tipom, ker je cist navezana nanga in ga ma rada.
jaz mislim da sm zaljubljena, pa sm z mojim tipom ze od petnajstega leta, kar je ze kar neki cajta.
ne vem. mrbit gre res pol le za navezanost, ampak tut to je lahko tok mocno, kot ljubezen. mislim da je o tem tezko govort, ker je odvisno od cloveka, ki ga spoznas, pa tut od tega, kaksen clovek si ti.
ce ljubezen izgine, se ljudje ne locijo, ker ostane navezanost, pa tut partnerja se mata zelo rada. ce pa vse to izgine in clovek ve, da bi lahko zivel brez partnerja, pol se pa locijo.
ne vem to je moja teorija.
jaz sem zaenkrat se zaljubljena in mam obcutek, da to ne bo minilo…
pri mojih starsih mislim da ni…
po moje je vse odvisno od posameznika…
LP

Zaljublenost lahko traja zelo zelo dolgo. Če je zaljubljenost prava, menda nikdar zares ne mine, ampak se z leti ( seveda če zveza ostane ) spremeni v medsebojno spoštovanje in pravo ljubezen. Sam te sreče nisem imel, lahko pa ti povem, da sem danes po 12 letih še vedno zaljubljen v deklico, s katero sva hodila le kratkih 6 mesecev. Življenje se je obema zelo spremenilo, a ko se srečava vedno znova spoznam, da sem še vedno zaljubljen vanjo…ninica je pisal/pisala:
>
> Hm, neka moja prijateljica je rekla, da je bila 2 leti
> zaljubljena, potem je slo pa ze za navezanost in da ne more
> it narazn s tipom, ker je cist navezana nanga in ga ma rada.
> jaz mislim da sm zaljubljena, pa sm z mojim tipom ze od
> petnajstega leta, kar je ze kar neki cajta.
> ne vem. mrbit gre res pol le za navezanost, ampak tut to je
> lahko tok mocno, kot ljubezen. mislim da je o tem tezko
> govort, ker je odvisno od cloveka, ki ga spoznas, pa tut od
> tega, kaksen clovek si ti.
> ce ljubezen izgine, se ljudje ne locijo, ker ostane
> navezanost, pa tut partnerja se mata zelo rada. ce pa vse to
> izgine in clovek ve, da bi lahko zivel brez partnerja, pol se
> pa locijo.
> ne vem to je moja teorija.
> jaz sem zaenkrat se zaljubljena in mam obcutek, da to ne bo
> minilo…
> pri mojih starsih mislim da ni…
> po moje je vse odvisno od posameznika…
> LP

Mislim, da sem podobno napisala. Sicer je pa sej jest osebno ne vem, ce je ljubezen prava. Men se zdi da moja je..

Takole…najbrž se ne boste strinjali, ampak “zaljubljenost” je menda samo kemična reakcija: sproščajo se endorfini in še ene snovi (saj ste po moje brali čist znanstvene članke o tem), se ne spomnim točno. In predvsem nekaj je…to mine, slej kot prej. Največ pa traja 3 leta.
Menim, da se potem stvari nekako zmiksajo: zaljubljenost, ljubezen, imeti se rad, navezanost, različna čustva namreč. Ampak tista zaljubljenost (saj veste: želodec te tišči, občutek sreče ali pa popolne žalosti, zmedenost, prepevaš ene neumne pesmi…bli bli bla..), v svoji primarni obliki pa definitivno zgine in se pri parih, ki so zreli in pripravljeni ostati skupaj, spremeni v druge oblike, mešanice, itd.

Pozdravljena!

Naj ti odgovorim na tvoja vprašanja samo vedi, da se ljubezen od para do para razlikuje.

Pri meni je šlo takole:

-V prijateljskih odnostih sva bila zelo dolgo (takrat sem gojila samo jaz čustva do njega) Potem je bilo nekaj časa obratno.
-Sledilo je leto prijatelskega odnosa (čustva sva gojila oba) – najlepše leto.
-Začela se je resna veza in je trajala kar dolgo (čakala sem ga, ko je bil pri vojakih)

Čas je naredil svoje. Ostala sva prijatelja………..

Upam, da sem ti kaj pomagala

Nemores bit po 12 letih se vedno zaljubljen v eno punco… Lahko se ti pospesi srcni utrip, to je pa cisto normalno, ker imata za sabo neko zgodovino.. Ma se vedno po 12 letih NO GO.
Ce pa ze potem pa nisi spoznal nobene druge punce v 12 letih in gledas prevec ozko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close