Najdi forum

koliko časa traja hrepenje?

Na drugem forumu so mi svetovali, naj se obrnem k vam.
Zanima me, kako potekajo faze izgube? Konkretno gre za partnerja, ki me je po letu dni lepe zveze, kazalo je, da je celo bolj zagret zanjo kot jaz, brez besed zapustil. Niti ni dopustil možnosti pogovora, razlage, vprašanj… skratka, v sekundi je prerezal. Še večer prej sva preživela krasen topel in ljubeč večer, nabit z erotiko in ljubeznijo, naslednji dan pa se je zgodilo, kar se je. Nekako ne morem k sebi, počutim se zapuščeno, prevarano in osamljeno. Jasno mi je, da bom morala preboleti in ne bom nikdar dobila odgovora, zakaj se je zgodilo. Tudi na vprašanja prijateljev odgovarja skopo, in nič ne pojasnjuje. Hkrati, so mi rekli, me v pogovorih omenja ljubeče in prijazno. Če se že ponudi priložnost za srečanje, se me izogiba, tako da tudi ne vidim smisla v tem, da bi silila v kontakt z njim.
Skratka, zavedam se, da se moram na nek način stabilizirati in preiti iz faze zapuščenosti… kam? Kaj temu sledi? Katera je najbližja pot do urejenih misli in umirjenega duha’
Hvala za vsako prijazno besedo.

Pozdravljeni!

Obstaja več teoretičnih podlag in definicij faz žalovanja in izgube, vendar pa so ti procesi zelo individualni in odvisni od vrste osebnostnih lastnosti vsakega posameznika. Edini recept je po mojem mnenju čas in pa razjasnitev razlogov za nastalo situacijo. Verjetno se boste težko pomirili z izgubo, če niti približno ne veste zakaj je do tega prišlo, tako pravite. Čeprav sem na tej točki nekoliko v dvomih. In sicer predvidevam, če sedaj objektivno pomislite na vajino vezo boste sigurno našli neke indice, ki kažejo na tak razplet. Sem prepričana, da ni bilo vse v najlepšem redu. Morda vam je partner dajal znake (ni nujno da jih je tudi povedal), da z odnosom ni zadovoljen, pa ste to nenamenoma spregledali. Ne vem, ne me napačno razumeti, govorim iz izkušenj. Dejstvo je, da boste odnos lažje in hitreje preboleli, če si boste stvari razjasnili. Poskušajte in vztrajajte vzpostaviti kontakt z bivšim fantom in mu razložiti, da bi zaradi sebe radi vedeli razloge zakaj vas je tako nepredvidoma zapusti.

Veliko sreče!

Petra, ŠENT

Pozdravljena,

Sem zasledila tule na forumu tvoje vprašanje…Takrat, ko si ga ti poslala na forum – torej v mesecu juniju – takrat sem se sama ukvarjala s povsem enakimi dilemami. Lansko pomlad sem namreč imela zelo romantično razmerje z nekim umetnikom, ki se je končalo na podoben način kot pri tebi. Pri nama je bilo malce bolj zapleteno, ker sem jaz bila že prej v resni zvezi. No vse skupaj se je tudi pri nama končalo tako, da je on na koncu pobral šila in kopita in (še danes ne vem točno zakaj) končal zgodbo še predno se je sploh zares začela…Takrat sem mislila, da se mi bo podrl svet. Danes (po letu in pol) dnevnega hrepenenja, sem iskreno srečna. Spet sem nazaj v vezi s človekom, ki ga zares ljubim in ki zares ljubi tudi mene. Spoznala sem razliko med hipno zaljubljenostjo in pravo ljubeznijo. Zdaj vem, da sem vse to morala prestati zato, da sem danes stabilna na svoji poti in spet vem, da sem ob pravem človeku, čeprav sem še dobro leto hrepenela po drugem…
Skratka…Daj času čas. Po mojih izkušnjah zadeve zbledijo v cca letu, letu n pol. Podobno pravijo tudi moje prijateljice, ki so prestale enako. Tako da…Glavo pokonci, prežveči to leto, s časoma boš ugotovila namen vsega.

Lepo te pozdravljam, javi se

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close