Koliko časa traja dolgi postopek
Pri meni je bilo takole:
15 dan suprefakta UZ nato 18 dan UZ, 22 dan UZ in nato še zraven suprefakta gonal, ki sem ga imela 10 dni in nato UZ in čez dva dni še enkrat UZ, čez dva dni punkcija in čez pet dni transfer( prvi postopek)
V drugem sem imela dva dni dlje suprefakt in se je vse podaljšalo za dva dni.
To je bilo pri meni, je pa odvisno od vsake ženske posebej in se razlikuje za par dni.
Veliko sreče.
Tako kot ti je že nejc6 opisala, si daješ 14 dni injekcije suprefact. Torej, če začneš 20.8.07 (kar naj bi bil tvoj 22 dan M), te bodo naročili zopet 3.9.07 na kontrolni UZ. Pri jemanju suprefacta se spravijo jajčniki “na nulo”, tako da ko prideš na kontrolni UZ, v njih ne sme biti foliklov oz. cist. Drugače ti podaljšajo injiciranje za kakšen dan in te naročajo na kontrolne UZ-je. Ko je vse kot je treba, dobiš zraven še npr. Gonal. Od takrat naprej si injiciraš obe injekciji. Torej s suprefactom nadaljuješ. To traja v povprečju 10 dni (lahko kakšen dan manj ali več). Ko so folikli dovolj veliki (20-23mm, ali tam nekje), ti dajo stop injekcijo, katero se injicira zvečer ali ponoči (okrog 21.00-01.00 ure). Čez dva dni je punkcija, in po punkciji 5-ti dan transfer (ET). Po transferju pa te naročijo 15-ti dan na odvzem krvi za bHCG, torej test nosečnosti. Večina jih do 15 dne ne zdrži, in naredi test že sama doma.
Drži se. Tudi sama sem trenutno v dolgem postopku na GK LJ, samo da sem začela s suprefactom že 17.8.07.
Uživaj.
Klivija!
En nasvet iz moje strani. Najboljše da te sestra na oddelku nauči kako se dajejo injekcije, da ti ni potrebno hoditi v zdravstveni dom. zakaj? Zato ker imam zelo slabe izkušnje z sestrami iz zdravstvenega doma, ki so mi prvi teden pomagale dajati injekcije, ki si jih sprva sama nisem upala dajati. Po celem kraju so se razširile govorice, češ ta je pa v postopku obmp, pa čeprav sama to nisem želela in niti sama nikomur nisem povedala. Ker sem morala prvo terapijo podaljšati za en teden sem sestro na oddelku prosila, da me je naučila kako si dajem injekcije. In povem ti da ni tak bav kot se ti sprva zdi.
Uživaj in pogumno v postopek – sigurno ti bo uspelo.
Pozdravljena,
Jaz si jih dajem sama v nogo, nekatere pa si jih dajejo v trebuh (okrog popka pravijo da najmanj boli ali celo nič). V prvem postopku sem hodila v ZD, vendar sem vedno zamudila v službo, tako da sem se odločila, da sama probam. Je pa res zelo enostavno. Sestra naj ti pokaže, potem pa ne bo panike. Mogoče bom tudi jaz probala dajati Menopur v trebuh, suprefact pa v nogo.
lp