Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina KOLIKO ČASA SE PSI GONIJO

KOLIKO ČASA SE PSI GONIJO

Prosim za odgovore:
Koliko časa traja gonitev psa? Zanima me predvsem zato, ker se mi zdi, da se moj samojed goni, saj cele noči tuli, če ga spustim iz pesjaka, takoj pobegne in ne pride domov – ga moram iskat po vasi. Ker mu zdaj gibanje omogočam na povodcu, me zanima, koliko časa še lahko pričakujem njegove pobege (naj povem, da je spomladi pri treh vaških psicah “zaplodil” podmladek in si nikakor ne želim, da bi se to ponovilo. Sicer težav z vaščani ni bilo, saj so vsi mladički dobili svoj dom.

Poleg tega me zanima, kdaj se psi gonijo (pomladi, jeseni???) in kolikokrat na leto.

Nisem strokovnjak za pse, imam namrec psicko, ki se goni cca. 2xletno. Ampak po izkusnjah z drugimi psi ter pogovotrih z lastniki psov, se le-ti prakticno gonijo celo leto. Vsakic, ko zavohajo goneco se psico, se jim povrne spolni nagon. Mislim, da je edina resitev, da psa kastriras, to bo tudi fer do drugih.

Samci se gonijo celo leto in sicer takoj ko zavohajo gonečo se psičko. Da ne boš imela problemov ti in ne lastniki psičk ti svetujem tudi jaz kastracijo.

LP

New Report

Close