Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Koliko časa še-gripa

Koliko časa še-gripa

Lepo pozdravljeni,
prejšnji ponedeljek je zbolel 10 letni sin, ko smo klicali zdravnico in opisali simptome je rekla, da gre za gripo, dva dni za tem smo zboleli še vsi ostali družinski člani, ki pa smo že dobro, razen najmlajše tri in polletne deklice ona je v sredo imela vročino do 38,5 v četrtek nič, v petek pa se je spet začelo in traja še danes, vendar vročina ne naraste več kot do 38,2, zbijamo jo samo pred spanjem, drugače je deklica zelo živahna normalno je in pije, kašlja, kiha in iz noska ji kar močno teče svetel izcedek. Sedaj pa mene zanima je to normalen potek bolezni in koliko časa tole še lahko traja in se šteje kot normalen potek bolezni, v ambulanti so mi samo rekli naj pokličem ob težkem dihanju in ostalih simptomih za zaplete, zato se obračam na vas ker sem že malo skeptična če je tole normalno.

Za odgovor se zahvaljujem in vam želim lepo nedeljo

Vročina pri gripi običajno traja 3-4 dni, pri nekaterih tudi dan ali dva dlje. Če bo danes ponoiči še vročina, svetujem jutri pregled ali vsaj posvet, glede na to, da deklica nima drugih znakov, ki bi nakazovali poslabšanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Spoštovani.

Pišem, ker sem že malo obupana, namreč sin, 4 leta, je iz petka na soboto zakuhal na 38.7, uspešno smo vročino zbijali, narasla tudi preko 39. Čez vikend je vročina še bila prisotna vendar pod 38, tako da nismo več zbijali. V ponedeljek pa je zopet narasla in smo v torek, torej včeraj šli k zdravniku. Uheci, grlo, pljuča vse ok, skrbijo pa me nizki levkociti, mislim da je pediatrunja rekl 2.3 ali 3.2, nekan od tega, kar nakazuje na gripo in določila kontrolo krvi prihodnji teden. Sedaj pa k vprašanju, danes v sredo ima sin še vedno vročino, zjutraj je bil brez, sedaj popoldan pa zopet 37.7. Drugače je živahen, jé kar dosti, pije normalno. Je pa začel malo smrkati, prozoren izcedek ter kiha. Vsake toliko tudi sočno pokašlja.

Zanima me, kako dolgo še lahko pričakujem vročino, in če je to normalen potek gripe? Res me malo skrbi, sploh zaradi slabih izvidov krvi.

Je pa mesec nazaj prebolel covid,3 dni smrkanja, rahel kašelj samo v dopoldanskem času, tale gripa ga je pa čisto povozila.

Hvala vnaprej,

Katarina

Odvisno od seva, ki povzroči sezonsko gripo, lahko traja vročina (in to visoka) tudi 5-7 dni.

Značilno za gripo je  nizko število levkocitov, kar običajno kontroliramo čez nekaj dni. Izuvidi niso slabi, pač pa značilni za gripo. Pomembno je, da se levkociti dvignejo na normalno raven.

Opisali ste tipični potek gripe.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close