Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost koliko časa po uspešnem ET še hiperstimulacija?

koliko časa po uspešnem ET še hiperstimulacija?

Živjo. Zanima me koliko časa po uspešnem ET (juhuhu) je prisotna še hiperstimulacija (tako napihnjen trebuh)?
Lep pozdrav

Napihnjen trebuh glede na moje izkušnje usahne po enem tednu. In rahla napihnjenost po moje še ni hiperstimulacija.

pri meni sicer traja že 3 tedne, sej v bistvu me to toliko ne moti, da bo le z otročkom vse v redu. drugače pa nimam sam napihnjenega trebuha, nabirala se mi je voda, tko da mi je vse pritisnilo gor iz težko diham pa jem,vse me tišči dol, ampak sej bo že. lp

Pri meni je trajalo 12 tednov. Piti sem morala veliko tekočine (2 l na dan) in počivati. Je pa hiperstimulacija večkrat znak zanositve… Srečno!

Pri meni je trajala nekje do 6 tedna nosečnosti.

Živjo vsem!

Tudi jaz imam podobne težave. Danes je 5. dan po ET, pa se mi zdi, da je moj trebuh vsak dan večji. Izgledam, kot da bi bila že štiri ali pet mesecev noseča… Malo me tudi špika, a ker ni zelo boleče, upam, da ni panike. Zadnje dni sem bila v službi, tako da počivam bolj malo, zato pa kar veliko pijem.

A ste se šle tiste s podobnimi znaki kaj pokazat k zdravnikom? Kaj je tista meja, ko lahko zagotovo rečeš, da to pa ni Ok in je verjetno nekaj narobe?
Imelo me je že, da bi poklicala dr. Reša, a ne bi ga rada motila, če res ne bi bilo nujno.
Upam, da mi bo katera lahko svetovala.

Imejte se in čim več pluskov!

Zivjo Tralala!

Naj ti najprej cestitam, ker je transfer verjetno uspel. Meni je prvi dan po uspesnem transferju trebuh narastel za pol konfekcijske stevilke. Na zalost je bila pri meni stimulacija tako uspesna, da me je vse bolelo pri hoji se nadalnje dva meseca. V literaturi sem prebrala, da se hiperstimulacija uredi, ce transfer ni uspesen v casu prve menstruacije, ce pa zanosis potem se lahko vlece nekaj mesecev (in pri meni se je). Svetujejo pocitek, pitje tekocine in naj ne bi delala sunkovitih gibov. Sama sem se sicer sla pokazat h ginekologu, vendar mi razen enakih nasvetov ni dal nic drugega. Sem ves cas hodila v sluzbo, le teden dni sem bila na bolniski, ker sem dobila se vrocino. Vecinoma je hiperstimulacija lazje oblike in zdravljenje ni potrebno. Lahko pa (izredno redko) ogroza zivljenje zato le pojdi h zdravniku, ce bi se tezave stopnjevale. No, se enkrat cestitke!

Lep pozdrav! Dana

Pozdravljena in seveda čestitke!

Tudi mene je spremljala hiperstimulacija kar nekaj tednov. Ker pa sem bila taka kot balon (v par dnevih sem dobila 7 kg!), potem je sledilo še bruhanje in zastajanje vode, sem bila hospitalizirana. Potem sem velikooo pila, in v par dnevih se je stanje glede tega umirilo. Doma sem še počivala, napihnjenost pa je izginjala z naraščajočim trebuhom 🙂

lp
teja

Hoj!

Hvala teja 2 in danak za vajine izkušnje.

Naj poročam, kaj se mi dogaja. V soboto je še nekako bilo, nato pa ponoči vedno huje, tako da sem včeraj zjutraj poklicala dr. Reša, ki me je pomiril, da je vse, kar opisujem (napihnjen trebuh, slabost, težave z dihanjem, to, da mi je v nekaj dneh teža narasla za 4 kg…), sicer res hiperstimulacija, a da je to dober znak. Rekel je, da se lahko pridem pokazat, če bo slabše in danes zjutraj sem šla res tja. Včeraj zvečer sem namreč še padla skupaj in nato še bruhala, ponoči bolj bedela kot spala, tako me je že res skrbelo.
No, povedal mi je, da gre za srednjo močno hiperstimulacijo, da žal ne morejo kaj dosti pomagati, da grem lahko ležat tudi v Postojno, a da je punktiranje tekočine brez smisla, ker se hitro nabere nova. Je pa ponovil, da je to dober znak in da sta se glede na to, kakšne težave imam, verjetno prijela kar oba zarodka. Jupi!
Sedaj bom lažje prenašala, kar še bo, a res upam, da ne bo hujše, kot je bilo včeraj zvečer, ko sem res mislila, da bom kar umrla.
Sicer pa mi je dr. Reš napisal bolniško za cel teden, tako da res ne morem narediti kaj drugega, kot pa počivam in veliko pijem.
Test je rekel, lahko naredim že v petek …

Uživajte in lep pozdrav vsem.

No, moje stanje je vedno hujše, zelo mi je slabo, nimam apetita, zvečer bruham, ponoči nič ne spim.
In od vsega ležanja (saj za kaj drugega nisem), me grozno boli v križu. Ne vem, ali je zaradi hrbtenice ali zaradi vseh teh hormonov.
Včeraj sem vzela Lekadol, pa ni bilo nič boljše.
A morda obstajajo kakšna zdravila proti slabosti, ki jih lahko vzamejo tudi nosečnice? Ker tole je pa že čisto na meji zdržnosti…
LP

Tralala, jaz bi na tvojem mestu šla nazaj do Reša. Sama sem imela enake težave in me je Reš takoj poslal v Postojno v bolnico. Tega je sicer res 6 let nazaj, ampak verjetno se medicina ni toliko spremenila.
Imela sem infuzijo in sem se zaradi tega boljše počutila. Eden od dr pa me je tam spraševal, če težko diham, da se v takem primeru naredi punkcijo. Res pa niso nič posebnega z mano delali, so me le opazovali, tehtali, merili, spremljali izločeno vodo…
V Postojni so mi naredili tudi test krvi, po katerem je Reš sklepal, da sta se prijela oba zarodka. No, obdržal se je kasneje le eden (je pa ta naš zarodek tri leta kasneje dobil bratca po naravni poti :-)).
Vso srečo!
Helena

Jaz sem pred 2t imela mocno HS po ET, pa nism ne bruhala ne skup lezla, napihnjenost in tezko dihanje. So me po hitrem postopku spokal v bolnisnico PO na infuzijo. Kri sem imela ze cisto zgosceno, da o kolicini vode ne govorim. Lezala sem 2-3dni, tolk da se je kri normalizirala, voda se je odvajala dal casa. V sredo sem izvedla da imamo dva soncka v trebuscku. 🙂 V mojem primeru nazalost ni bilo zazeljeno, zaradi zdr. tezav, ampak kaj cmo, takle mi je bog namenu, bomo ze preziveli.

Kalina – tudi jaz sem imela hudo hiperstimulacijo in sem 6 dni preležala v bolnišnici. Potem je sledil pozitiven test in UZ, kjer sta bili vidni dve GV in bitje dveh srčkov. Zdej pa že 4 dni rjav izcedek in bolečine v spodnjem delu trebuha – špika me v jajčnikih in v križu. Prosim če mi poveš, ali imaš tudi ti kakšne bolečine – ker si jih razlagam, da bi bile mogoče povezane še s hiperstimulacijo, čeprav je trebuh že skoraj čisto uplahnil. Aja še to ET je bil 18.10.
Hvala za odgovor.

almk ja ti moram rect, da imam jaz tudi kr fejst bolecine. Vcasih ponoci kar zakricim, ker me tkao mocno zaboli, tko je cutit kakor da bi se mi nekaj trgalo, skratka ful bolece in neprijetno. Nevem zakaj je tako, ker v prvi nosecnosti z enim plodem ni bilo tako.

Hojla vsem!

No takole.
V soboto, 12. dan po ET sem naredila CB test in je zelo očitno pokazal +. Včeraj, 14. dan, sem šla na odvzem krvi in vrednost beta HCG je bila 2841.
Istočasno so mi kontrolirali še estradiol (prijateljica, ki je bila na IVF v tujini mi je rekla, da tam pri hiperstimulaciji kontrolirajo tudi to) in vrednost je bila nekaj čez 4100. Je s tem kaj hudo narobe?
Res nam je uspelo, čeprav mi je bilo kar malo čudno, ko so mi nekatere čestitale že, ko sem govorila o svojih težavah s hiperstimulacijo in sem takrat res mislila, da bom kar umrla…
No, težave se umirjajo, trebušček je še vedno napihnjen, sem pa izgubila že 3 od pridobljenih 5 kg. Občasno mi je še malo slabo, a to, kar doživljam sedaj, je malenkost proti tistemu, kar se je dogajalo pred enim tednom.
Naslednji četrtek imam prvi UZ in upam, da bo vse tako, kot mora biti.

Sončen pozdravček vsem in tudi vam veliko pluskov!
Tralala

New Report

Close